Kivaa tekemistä Oulun koulujen syyslomaviikolle – katso kaupungin maksuttomat tärpit!

Raksilan tekojäällä on yleisöluisteluvuorot maanantaista torstaihin kello 9-15 ja perjantaina kello 9-13.30. Kuvituskuva: Sanna Krook

Lasten Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun peruskoulut ja lukiot ovat syyslomalla ensi viikon 23.-27. lokakuuta. Oulun kaupunki järjestää monenlaista maksutonta tekemistä lapsille ja nuorille.

Lapsille ja nuorille suunnattu liikunnan ja vapaa-ajan maksuton tapahtuma X-ON järjestetään jälleen ti-to 24.–26. lokakuuta Ouluhallissa. Lisäksi Ouluhallissa on tiistai-iltana X-ONpop ja torstaina kello 10–15 on Ouluhallissa kaksi lohkoa varattu skeittaukselle ja scoottaukselle.

Nuorisotiloista ovat auki Hiukkavaaran, Kaakkurin, Kastellin, Kaukovainion ja Maikkulan nuorisotilat. Tarkemmat aukioloajat löytyvät nuokkareiden Instagramista.

Pohjois-Pohjanmaan museo on avoinna syyslomaviikolla joka päivä kello 10–17. ParasRakas museo -labrassa pääsee suunnittelemaan uutta vuonna 2026 avautuvaa Pohjois-Pohjanmaan museota. Museossa on myös lapsille tarkoitettu leikkipaikka Leikkilä. Leikkilässä voi kokea, miltä tuntui olla lapsi yli 100 vuotta sitten. Museoon on vapaa pääsy.

Raksilan tekojäällä on yleisöluisteluvuorot maanantaista torstaihin kello 9-15 ja perjantaina kello 9-13.30. Lisäksi Heinäpään jalkapallohallissa on yleisövuoroja koko syyslomaviikon ajan maanantaista perjantaihin kello 12-15.

Syysloma on lukuloma

Valtakunnallinen Syysloma on lukuloma -kampanja toteutetaan tänäkin vuonna, ja se kannustaa erityisesti lapsia lukemaan. Kirjasto osallistuu kampanjaan muun muassa suosittelemalla lukemista koululaisille kirjavinkkauksissa.

Syysloma vaikuttaa kirjastojen aukioloaikoihin. Syyslomaviikon aikana Hiukkavaaran, Jäälin, Kastellin, Kellon, Martinniemen, Pateniemen, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastoja voi käyttää omatoimiaikoina. Muut kirjastot ovat normaalisti auki.

Karjasillan kirjastossa on Pelitupa sunnuntaina 22. lokakuuta kello 14. Pelituvalla pelataan erilaisia lauta- ja korttipelejä. Myös oman pelin voi ottaa mukaan. Pelitupa järjestetään omatoimiaikana, joten mukana pitää olla kirjastokortti ja siihen liitetty PIN-koodi.

Oulun kirjastojen aukioloajat voi tarkistaa: ouka.fi/kirjasto.