Ilmoittautuminen Oulun seurakuntien ensi syksyn päiväkerhoihin on alkanut

Seurakunnan päiväkerhossa toiminnan pohjana on kristillinen arvomaailma, jossa kirkkovuosi ja sen perinteet tulevat tutuiksi. Kuva: Sanna Krook

Lasten Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun seurakuntien syksyn 2024 lasten päiväkerhoihin ilmoittautuminen on käynnistynyt maanantaina 15. huhtikuuta. Päiväkerhoja järjestetään Haukiputaan, Karjasillan, Kiimingin, Oulujoen ja Oulunsalon seurakunnissa.

Päiväkerhot ovat avoimia kaikille alle kouluikäisille lapsille, 2-3-vuotiaista ylöspäin, asuinalueesta tai seurakuntarajoista riippumatta. Kerhot kokoontuvat kaksi tai kolme kertaa viikossa 2-3 tuntia kerrallaan. Päiväkerhot ovat maksuttomia.

Seurakunnan päiväkerhot tarjoavat varhaiskasvatusta ja kerhoissa leikitään, liikutaan, ulkoillaan, opetellaan kädentaitoja ja kuunnellaan satuja. Kerhoja ohjaavat koulutetut lastenohjaajat ja perhetoiminnan ohjaajat.

Vaihtoehto ennen päiväkotia

Oulujoen seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja Maaret Sulkalan mukaan päiväkerho tarjoaa oivan vaihtoehdon siinä vaiheessa, kun hoitopaikkaa ei vielä tarvita, mutta lapsi kaipaa virikkeitä kodin ulkopuolella.

”Päiväkerhossa lapsi pääsee pienessä ryhmässä tuttujen aikuisten ja kerhokavereiden kanssa opettelemaan ryhmä- ja kaveritaitoja.”

Yhteistyö vanhempien kanssa on tiivistä. Yhdessä haetaan parhaita tapoja tukea lapsen oppimista ja kehitystä sekä kotien kasvatusta. Tärkeää on myös se, että lapsi viihtyy kerhossa.

”Lasten mielestä päiväkerhossa kivaa on kaverit, eväiden syönti ja leikkiminen. Kerhossa on paljon mielenkiintoista tekemistä, ja myös lasten ideat huomioidaan”, Sulkala kertoo.

Ilmoittautua voi sunnuntaihin 12. toukokuuta saakka osoitteessa oulunseurakunnat.fi/paivakerho.