Ensimmäiset Oulun Lasten uutiset julkaistaan 22. toukokuuta – lähetys kaikkien katsottavissa verkossa

Ensimmäisten Oulun Lasten uutisten uutisankkurit Louna ja Julia kertovat muun muassa lasten osallisuudesta, kouluruokailusta ja tulevan kesäloman tapahtumista. Kuvat: Lea Ansamaa

Lasten Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Oulun Lasten uutiset on tarkoitettu kaikkien katsottavaksi.

”Erityisesti kutsumme ruutujen ääreen Oulun koulujen alaluokkalaiset opettajineen. Toivommekin, että lähetystä seurataan ensi maanantaina kaikissa luokissa”, Oulun Lasten uutisia koordinoiva suunnittelija Arttu Kuivala kertoo.

”Jos kaikki eivät ehdi katsomaan uutislähetystä juuri kyseisenä ajankohtana, on lähetys toki katsottavissa myöhemminkin”, hän lisää.

Uutiset ja aiheet lapsilta lapsille

Oulun Lasten uutiset on suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisille lapsille, mutta ne voi hyvin katsoa myös päiväkoti-ikäisten kanssa.

”Tavoitteenamme on, että lapset katsovat uutiset omassa koululuokassaan opettajansa johdolla ja innostuvat samalla seuraamaan muitakin uutisia vapaa-ajallaan. On kiva, jos uutisia katsotaan myös kodeissa”, Kuivala toteaa.

Uutisten aiheita kerättiin huhtikuussa myös oppilailta ja niitä työstettiin ja pohdittiin yhdessä uutisankkureiden kanssa. Lapsilla itsellään on paras tieto, mitä he ovat kuulleet tai nähneet ja mitkä asiat voisivat kiinnostaa muitakin lapsia.

Ensimmäisten Oulun Lasten uutisten aiheissa pureudutaan muun muassa lasten osallisuuteen, kouluruokailuun ja tulevaan kesälomaan, sekä totta kai urheiluun ja kesäsäähän. Haastatteluosuudessa vieraana on Oulun uusi kaupunginjohtaja Seppo Määttä.

Uutisankkurit Akseli ja Niko esittävät kaupunkijohtaja Seppo Määtälle kiperiäkin kysymyksiä.

Uutisankkurit kouluista eri puolilta Oulua

Uutisankkureiden haku oli avoinna huhtikuussa, ja heidät valittiin hakemusten perusteella. Tällä kerralla tehtävään saivat hakea oululaiset 5.–6.-luokkalaiset oppilaat. Hakemuksia saatiin huima määrä: 92. Valitut neljä uutisankkuria ovat Ritaharjun, Kaukovainion, Vesalan ja Paulaharjun kouluista.

Oulun Lasten uutisten taustalla on se, että Oulu lapsiystävällisenä kaupunkina haluaa kertoa entistä paremmin lapsille kaupungissa tapahtuvista ja lapsia kiinnostavista asioista sekä ottaa lapset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan viestintää. Seuraavat uutiset julkaistaan Lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta.

Oulun Lasten uutiset voi katsoa Oulun kaupungin YouTubesta. Linkki videoon löytyy helposti myös Oulun kaupungin verkkosivuilta: www.ouka.fi/video

Lue myös aiempi Mun Oulun juttu Oulun Lasten uutisista: Nuoret uutisankkurit valmistautuvat Oulun Lasten uutisiin

 

Lue myös