Valveen loppuvuoden ohjelmistossa luvataan yhteisöllisen valoteoksen välkettä sekä huipentuvia juhlavuosia

Kaiken muun tarjonnan lisäksi perheille tarjoillaan jouluun laskeutumiseen kaksi sunnuntaista lastenkonserttia. Lue jutusta lisää. Kuva: Valve

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kulttuuritalo Valveen loppuvuoden ohjelmisto on julkaistu. Luvassa on laaja kattaus näyttelyitä, elokuvia, Valvesalin ja Valvenäyttämön esityksiä sekä muita tapahtumia.

Oulun Elokuvakeskus on tänä vuonna juhlinut 50-vuotisjuhliaan. Juhlavuoden huipennuksena elokuvateatteri Studiossa järjestetään lokakuussa useita erikoisnäytöksiä ja seminaareja.

Juhlavuotta viettää myös 20-vuotias Oulun lastenkulttuurikeskus, jonka loppuvuoden ohjelmistossa ovat Valveen elokuvakoulun tuotannot: tekoälyyn pureutuva, maksuton Luova luokka -seminaari 15. marraskuuta sekä vuoden parhaiden lasten ja nuorten tekemien elokuvien Oskari-gaala 17. marraskuuta.

Lumon yhteisötaideteos

Näyttelyohjelmistosta mainittakoon yksi viime vuosien suosikeista: Lumo-valofestivaalin yhteisötaideteos, jonka tänäkin vuonna toteuttavat taiteilijat Pia Leppänen ja Indrek Virronen yhdessä Oulun koulujen kanssa. Vesi, rakkaani – Water, My Beloved -teos kertoo kaikille elollisille elintärkeästä elementistä.

Vesivärejä ja japanilaista momigami-tekniikkaa hyödyntävä teos avautuu kahvila-ravintola Valveen Paljetin tiloihin perjantaina 10. marraskuuta. Festivaalitunnelmaa taloon tuovat myös Oulun 12. Sarjakuvafestivaali 10.–12.11. marraskuuta sekä tietysti Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali 11.–19.marraskuuta.

Sirkusta, tanssia sekä konsertteja

Valvesalin loppuvuoden ohjelmisto on tutun monipuolinen. Flow-sirkuksen esityssarja tuo saliin kolme vierailuesitystä: Olli Vuorisen Blueberry Burdockin 18.–21. lokakuuta, Andrea Salustrin Materian 7.–10. marraskuuta ja Riia Kivimäen ja Saku Mäkelän GLG:n 8.–9. joulukuuta.

Tanssiohjelmaa tarjoaa muun muassa JoJo – Oulun tanssin keskus esityksillään A Couple of Humans 12.–14. lokakuuta, Body 3. marraskuuta ja Daltonit 1.–5. joulukuuuta. Myös syyskuussa loppuunmyyty MDD:n Dark Matter -teos palaa joulukuussa kahdella näytöksellä.

Perheiden jouluun laskeutumiseen on tarjolla kaksi sunnuntaista lastenkonserttia: Mimmit-yhtyeen Puhuri-konsertti soi Valvesalissa 26. marraskuuta ja jo monien perheiden perinteeksi muodostunut Soivan Siilin joulukonsertti 10. joulukuuta.

Kattavat tiedot kulttuuritalo Valveen loppuvuoden tapahtumista on koottu loka–joulukuun tapahtumaesitteeseen, joka on jaossa Valveella ja pian myös muissa jakelupisteissä.

Tulevaan Valveen ohjelmistoon sekä muuhun toimintaan voi tutustua myös sivulla kulttuurivalve.fi.