Valveen kulttuuritalo täyttyy jälleen nuorten ja lasten elokuvista – jaossa uusi Parempi maailma -palkinto

Lastenelokuvien kilpailun avaa Amazonin uumenissa -elokuva 12. marraskuuta elokuvateatteri Studiossa Valveella kello 14.30. Kohtauskuva elokuvasta.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Valvesali sekä elokuvateatteri Studio täyttyvät 11.–19. marraskuuta Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalista. Meneillään on jo 42. kerta, jolloin festivaali järjestetään, mutta uutuutena on Parempi maailma -palkinto, joka jaetaan ensimmäisen kerran.

Elokuvafestivaali tarjoaa vuosittain runsaan ja monipuolisen kattauksen uutta elokuvatuotantoa erityisesti lapsille ja nuorille. Tänä vuonna ohjelmistossa on lähes sata elokuvaa eri esitys-, kilpa- ja teemasarjoissa. Kilpasarjojen  palkintojenjakotilaisuus on lauantaina 18. marraskuuta kello 14.00–15.00 Valvesalissa.

Tilaisuudessa jaetaan seuraavat palkinnot: lapsituomariston myöntämä Oulun Energian Lastenelokuvien kilpailun palkinto Lastenelokuvien kilpailun voittajalle, kansainvälisen tuomariston jakama ECFA-palkinto Lastenelokuvien kilpailun parhaalle eurooppalaiselle elokuvalle sekä ECFA-lyhytelokuvapalkinto parhaalle eurooppalaiselle lastenlyhytelokuvalle, Oulun 4H-yhdistyksen Global Future -palkinto Nuortenelokuvien kilpailun voittajalle sekä Kirkon mediasäätiön Katso minuun… -palkinto Kotimaisen kilpailun voittajalle.

Parempi maailma -palkinto

Festivaali on ottanut ohjelmistoon myös uuden Parempi maailma -palkinnon, joka myönnetään lasten- ja nuortenelokuvan alalla ansioituneelle henkilölle, järjestölle tai yhteisölle.

Vuoden 2023 palkinnon saa animaatiotaiteilija, ohjaaja ja tuottaja Antonia Ringbom. Hän on vuosikymmenten ajan tehnyt arvokasta työtä lasten ja nuorten hyväksi ympäri maailmaa pitämissään elokuvatyöpajoissa. Suuri osa työpajoista on järjestetty Afrikassa, osa aina Etelä-Amerikassa asti.

“Antonia Ringbomin työ on mittaamattoman arvokasta. Voimme vain aavistella mikä merkitys slummialueiden lapsille ja nuorille on sillä, että heitä kuunnellaan ja he pääsevät toteuttamaan itseään elokuvan avulla. Kokemuksen vaikutus voi olla elinikäinen”, toteaa festivaalijohtaja Mika Anttolainen.

Festivaalin eri näytöksissä on tavattavissa joukko tekijävieraita, jotka kertovat teoksistaan ja keskustelevat festivaalikävijöiden kanssa elokuvista ja niiden tekemisestä.

Lisätietoa ja aikataulut lasten- ja nuorten elokuvafestivaalista tästä linkistä.