Uusi vaihtoehtoisen post-jazzmusiikin yhtye Post Babylon haastaa valtavirran – mukana myös Oulu2026:n ohjelmajohtaja

Post Babylonin albumikuvassa haetaan kylmän viileitä ja rosoisia vivahteita rockista ja punkista. Kuvassa solisti Janne Helttunen (vas.), basisti Pete Heikkinen ja trumpetisti-kosketinsoittaja Samu Forsblom, joka tunnetaan myös Oulun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmajohtajana. Kuva: Matias Möttönen.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Markus Raifi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Uusi oululaisbändi Post Babylon julkaisi viime viikolla albumin FeO 7Bft eli Ruosteinen tuuli. Yhtye soittaa post-jazziksi nimettyä musiikkilajia, joka ammentaa kaikuja jazzista ja 1980-luvun vaihtoehtoisesta rockmusiikista. Albumin Jerikon kottaraiset -kappaleessa vierailee myös YUP-yhtyeestä tuttu Jarkko Martikainen.

Vapun voimaannuttavan karnevaalimusiikin vastapainoksi kaivataan myös miellyttävää tunnelmointia. Perjantaina 26. huhtikuuta julkaistiin uuden oululaisyhtyeen Post Babylonin albumi FeO 7Bft, joka on myös koodinimi albumin nimikappaleelle Ruosteinen tuuli. Hämeenlinnan Coal House studiossa äänitetty albumi on metallipiireistä tutun Hiili Hiilesmaan tuotantoa.

Yhtyeen jäsenet ovat musiikkiurillaan harjoittaneet jazz-, punk- ja rockmusiikin soittoa. Nyt he haluavat kuitenkin etääntyä menneisyyksistään ja hakevat uutta identiteettiä vaihtoehtoisen jazzin tiimoilta. Jäseniä yhdistää vankka oululaisuus ja intohimo musiikkia kohtaan.

Konkareita kautta aikojen

Yhtyeen kokoonpanoon kuuluvat basisti Pete Heikkinen, takavuosien oululaisesta rockyhtye Brüssel Kaupallisesta tuttu solisti Janne Helttunen ja Oulu2026-hankkeen ohjelmajohtaja Samu Forsblom. Forsblom soittaa yhtyeessä trumpettia, urkuja ja muita kosketinsoittimia.

”Me ollaan Peten kanssa lapsuudenkavereita ja olemme samoilla piireillä asuttu. Olemme aina olleet hyviä tuttuja musiikin puolelta. Noin kahdeksan vuotta sitten istuttiin kauppatorilla kahvilla, kun Pete tuli ehdottamaan musiikin soittamista yhdessä”, kertoo Helttunen.

Albumin jälkeen yhtye tavoittelee jo seuraavaa levytystä. Martinniemen Maakisen kesätapahtuman lisäksi yhtye kuullaan keikoilla myös ensi syksynä. Helttunen ei epäröi yhtyeen menestystä tulevaisuuden suhteen.

”Suunnitteilla on erilaisia ohjelmaproduktionumeroita yhteistyökumppaneiden kanssa. Seuraavakin levy pitäisi tehdä, joten jatkuvasti työstetään uutta musiikkia.”

Yhtyeen uusi albumi on nyt saatavilla kaikissa suoratoistopalveluissa.