The Sharon Shannon Band syksyllä Oulun irkkufestivaalin pääesiintyjäksi

Irlantilainen Sharon Shannon on päässyt urallaan esiintymään muun muassa USA:n presidenteille Bill Clintonille ja Barack Obamalle. Kuva: Steve Rogers

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

The Irish Festival of Oulu tuo maailmankuulun The Sharon Shannon Bandin ensi syksyn festivaaleille. Yhtye esiintyy Oulun Musiikkikeskuksen Madetojan salissa 28. syyskuuta.

The Irish Festival of Oulu vietetään tänä vuonna 25.–29. syyskuuta. Festivaalin pääesiintyjäksi on kiinnitetty irlantilainen The Sharon Shannon Band.

Irlannin presidentti Michael D. Higgins on kuvannut Sharon Shannonia Irlannin kansallisaarteeksi. Shannon on esiintynyt muun muassa U2:n Bonon, Willie Nelsonin, Sinead O’Connorin ja Shane McGowan kanssa sekä USA:n presidenteille Bill Clintonille ja Barack Obamalle.

Shannon on myynyt platinaa ja ollut kotimaassaan listaykkönen. Hänen albuminsa Galway Girl myi Irlannissa platinaa neljästi, Galway Girl -kappaleen ollessa Irlannin ladatuin kappale kahden vuoden ajan. Shannon on myös musiikin kunniatohtori Galwayn yliopistossa.

”Sharon Shannon on yksi irlantilaisen musiikin suurimmista tähdistä. Hän esiintyy ympäri maailmaa ja nykyajan musiikkimaailman isoimpien nimien kanssa. Iloksemme voimme kertoa hänen esiintyvän festivaalillamme ensimmäistä kertaa. Luvassa on todella ainutlaatuinen elämys faneillemme ja koko Oululle”, iloitsee festivaalin taiteellinen johtaja Brent Cassidy.

Festivaalilla myös muuta ohjelmaa

Festivaaleilla on luvassa tietysti myös muuta ohjelmaa, kuten Gatehouse esiintyy Oulun Tuomiokirkossa torstaina 26. syyskuuta kello 18, sekä Carlos, Sweeney, McMartin trio soittaa Lasaretin Aurora-salissa perjantaina 27. syyskuuta kello 21.00.

Lisäksi on tänäkin vuonna työpajoja, kursseja, konsertteja, elokuvia ja dokumentteja, tarinankerrontaa, kulttuurikeskustelua ja muuta kulttuuria koko festivaalin ajan.  The Irish Festival of Oulu on vuodesta 2006 lähtien tuonut monipuolisesti esille irlantilaista kulttuuria ja saanut lukuisia tunnustuksia Irlannissa ja maailmalla. The Irish Festival of Oulu on myös Oulu2026-kulttuuriohjelmakumppani.

The Sharon Shannon Bandin Madetojan salissa, la 28.9.2024 kello 19.