Taikasaaren 2024 ohjelmahaku on avoinna – nyt haetaan poikkeuksellisia taitoja, tunnelmaa sekä tulevia tähtiä

Taikasaari järjestetään Oulun keskustan vierellä sijaitsevassa Lammassaaressa. Kuva: Jussi Määttä

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Aikuisille suunnattu oululainen Taikasaari-festivaali on käynnistänyt ohjelmahakunsa. Festivaali, joka on tullut tunnetuksi siitä, että se ei julkista esiintyjiään etukäteen, hakee nyt ohjelmistoonsa valtavirrasta poikkeavaa ohjelmistoa ja taidetta.

Kolmatta kertaa järjestettävä Taikasaari-festivaali avasi ohjelmahakunsa joulukuun alussa. Taikasaari on yhden illan mittainen aikuisten oma elämys Oulun keskustan kupeessa sijaitsevassa tunnelmallisessa Lammassaaressa. Taikasaari on kokonaan anniskelualuetta, eli tapahtuman ikäraja on 18 vuotta. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran lauantaina 31. elokuuta 2024.

Kahtena ensimmäisenä vuotena Taikasaaren ohjelmisto on koostunut kamppailu-urheilusta, haarniska-asuisista buhurt-taistelijoista, ennustajasta ja muista hahmoista, sanataiteilijasta, kurkkulaulajasta, tulitaiteilijasta, sambatanssijoista, tankotanssijoista ja useista tyyliltään hyvin erilaisista tunnelmallisista sekä vauhdikkaista musiikkiartisteista.

”Taikasaari on oikeastaan sellainen aikuisten oma kesänpäätösjuhla, ja se näkyy ohjelmavalinnoissakin. Ohjelmiston on tuettava sitä hyväntuulista tunnelmaa ja seikkailumieltä, joka vieraillamme tapahtumassa on”, järjestäjät Anna Lanas ja Nikolas Pajunen Wadessa Oy:stä kertovat.

Halua keksiä uutta

Idea festivaaliin syntyi, kun Lanas ja Pajunen halusivat kehittää uudenlaista festivaalikonseptia.

”Toki pidämme perinteisistä festivaaleista, mutta olimme hieman väsyneet tuttuun kaavaan, joissa konsepti ja line-upit ovat aina lähes samat. Uskoimme myös, että osa yleisöä kaipaa jotain muuta, kuin jonoja vessoihin ja tiskeille, samaa sotkua ja samaa örvellystä”, toteaa Lanas.

”Joten halusimme luoda oman tapahtuman aikuiselle porukalle, jotka eivät viihdy noilla festareilla. Sellaiselle porukalle, jotka tulevat sinne tunnelman vuoksi, eikä tuttujen artistinimien vuoksi ja jotka kaipaavat kesäjuhlaa enemmän kuin massafestareita.”

”Teemme Taikasaaren ihan kokonaan omalla lompakollamme ja omalla riskillä, joten haluamme tehdä sen myös omalla tavallamme ja meidän näköiseksi”, hän kiteyttää.

sambaaja

Toisella Taikasaari-festivaalilla esiintyi tanssiryhmä Samba La Fuente, joka nähtiin viime kesänä myös Taikasaaren tarjoamassa sambakulkueessa Kauppatorilta Rotuaarille. Kuva: Riika Lantto

Mahdollisuus näkyvyyteen ja lisäkeikkoihin

Tulevassa Taikasaari-festivaalissa on tarkoitus löytää uusia, erilaisia lahjakkuuksia ja nostaa heitä yleisön tietoisuuteen. Taikasaaren konseptiin kuuluu, että esiintyjiä ei julkaista ennen tapahtumaa, mutta viime vuoden tapaan järjestäjät haluavat tarjota nouseville tähdille mahdollisuuden näkyvyyteen.

”Tulemme jälleen kevään aikana raottamaan valintaprosessia sosiaalisessa mediassa. Saatamme myös kutsua hakijoita promokeikoille tapahtumiin ennen Taikasaari-festaria”, Pajunen kertoo.

”Lumo-valofestivaalin ohjelmistoon toimme Taikasaari Loungen suosittuine tuliesityksineen, Riemukas Rotuaari -tapahtuman yhteydessä tarjosimme iloisia massoja keränneen sambakulkueen, Oulun kaupungin uuden vuoden kansanjuhlassa tullaan näkemään Taikasaaresta tuttu esiintyjä ja vuoden aikana useissa yritysjuhlissa on viihdytty Taikasaaren tähtien parissa.”

”Aikaisempien vuosien esiintyjiä on myös kiinnitetty uuden, elämyksellistä ohjelmaa tarjoavan ohjelmatoimisto Feel This Agencyn listoille”, Lanas luettelee.

Taikasaareen etsitään valtakunnallisella haulla nyt siis poikkeuksellisia lahjakkuuksia sekä yksilö- ja ryhmäesityksiä. Haussa ei etsitä valmiita tähtiä, vaan karismaattisia, valovoimaisia tulevia tähtiä ja tunnelmallisia tai hauskoja viihdyttäjiä.

Ohjelmahaku on tällä kertaa jaoteltu eri kategorioihin lähitaiteesta lavataiteeseen. Haussa on myös visuaalinen taide eli aluetaide. Taikasaari-ohjelmahaku löytyy tapahtuman verkkosivuilta ja on auki helmikuun alkuun asti.