Re:formin Mediart-purkutaidenäyttely valtaa seuraavaksi Myllyojan terveysaseman – näyttely avoinna vain kaksi viikkoa

Karvarinaukio 16:n Myllyojan terveysasema puretaan, mutta sitä ennen siellä nähdään taidenäyttely, jonka avajaisia vietetään 16. maaliskuuta.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Re:formi perustaa näyttelynsä purkupäätöksen saaneisiin kohteisiin. Tuleva näyttely on Re:formin toinen tuotanto. Ensimmäinen, suosittu Our Blueprints -purkutaidegalleria, nähtiin viime kesänä Pikisaaressa. Tällä kertaa näyttely on toteutettu yhteistyössä Valveen kaupunginosakulttuurin kanssa entisen Myllyojan terveysaseman tiloihin.

Mediart-näyttely hyödyntää purkupäätöksen saanutta tilaa inspiroivalla ja mielenkiintoisella tavalla, jossa on otettu huomioon kohteen alkuperäinen käyttötarkoitus. Näyttelyssä kävijällä on mahdollista kokea uudenlainen poikkitaiteellinen purkutilataidenäyttely, jonka installaatiot ja taideteokset tarjoavat moniaistisen elämyksen.

”Mediartissa kannattaa vierailla ajoissa, kuitenkin viimeistään pääsiäisviikonloppuna”, järjestäjät vinkkaavat.

Re:formi – Mediart -palvelukokonaisuus kuljettaa tutkimusmatkalle eri taidemuotojen läpi. Purettavaksi tuomitun rakennuksen käytävillä ja vastaanottohuoneissa taiteilijoiden teokset antavat tällä kertaa kävijälle vaihtoehtoisen palvelukokonaisuuden mielenterveyteen. Vanha neuvola ja terveysasema on auki kahden viikon ajan kulttuurihyvinvoinnin koelaboratoriona.

Keino jättää hyvästit rakennukselle

Re:formin konseptin takana on tarjota kaikille poikkeuksellinen elämys, missä vallitsevaa muuttuvaa ympäristöä ja sen arvoa voidaan tarkastella uusista näkökulmista taiteen välityksellä.

”Taidenäyttelyn keinoin saamme mahdollisuuden jättää hyvästit rakennuksille sekä yhteiselle elinympäristölle sellaisena kuin ne olemme, tai pikemminkin emme ole, tottuneet näkemään.”

Purkutuomion saaneessa kiinteistössä vierailu tapahtuu omalla vastuulla. Kiinteistön omistaja eikä tapahtuman järjestäjä vastaa tapahtuman aikana tai sen jälkeen ilmenneistä mahdollisista terveydellisistä tai aineellisista vahingoista. Kuvaus ja kuvien julkaisu sallitaan, kun tekijä ja näyttely mainitaan kuvatekstissä. Teoksiin koskeminen kielletty. Näyttely noudattaa turvallisen tilan periaatteita.

Mediart-teemainen purkutaidenäyttely on nähtävillä Myllyojan terveysaseman tiloissa 16.–31.3.2024, ma–pe klo 16–20, la–su klo 12–16. Näyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 16.3. klo 12–17. Vapaa pääsy. Karvarinaukio 16.