Qstockin Oulu2026-lavan artistihaku on auki maaliskuun alkuun saakka

The Southgates esiintyi Qstockin varsinaiselle alueelle pystytetyllä Oulu2026-lavalla vuonna 2022. Vasemmalta basso Olli Holmi, laulu Eeli Rautio ja kitara Valle Forsman. Kuva: Oulu2026

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Artisteja ja bändejä Oulun seudulta esiin nostava Oulu2026-lava jatkaa Qstock-festivaalin ohjelmistossa. Pääsymaksuttomalla alueella Linnansaaressa sijaitsevalle lavalle haetaan nyt esiintyjiä avoimella haulla.

Oulu2026-lavalle haetaan tuoreita, monimuotoisia ja eteenpäin pyrkiviä artisteja Oulun seudulta. Hakuaikaa on 1. maaliskuuta saakka, jonka jälkeen valinnat tekee Oulu2026:n kokoama artistityöryhmä. Hakulomake löytyy Oulu2026-verkkosivuilta.

Oulu2026-lavalla tullaan kahden päivänä aikana näkemään kymmenkunta keikkaa. Viime vuonna hakijoita oli 80.

”Linnansaari on upea paikka Oulu2026-lavalle, ja edellisvuoden kokemus osoitti, että se sopii hienosti tuomaan esiin oululaista musiikkia Qstock-yleisölle. Toivomme monipuolisesti hakemuksia alueen artisteilta”, Oulu2026:n vastaava tuottaja Henri Turunen kertoo.

Linnansaari osa meininkiä

Turunen korostaa, että lavan ohjelmisto on osa täysivaltaista Qstockin festivaaliohjelmistoa, vaikka sen äärelle pääsee seuraamaan tulevaisuuden tähtiä ilmaiseksi ilman festivaalilippua. Täten lavalla esiintyminen antaa upean mahdollisuuden esitellä Oulun alueen monipuolista musiikillista osaamista niin festivaaliyleisölle kuin muille kaupunkilaisille ja vierailijoille.

Qstock järjestetään 26.–27. heinäkuuta Kuusisaaren, Raatin ja Linnansaaren alueella. Festivaaleille odotetaan jälleen 40 000 kävijää kahden päivän aikana.

Oulu2026-lava on osa Oulun matkaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026. Linnansaaren ohjelmassa on mukana tänä vuonna myös Radio Kaleva, joten viikonlopun tunnelmia tullaan seuraamaan myös radioaalloilla.