Proton kevätnäyttelyssä tutustutaan Oulussa Korutaideyhdistyksen ennennäkemättömään korukokoelmaan

Pikisaaressa sijaitsevan Proton kevätnäyttelyssä on tällä kertaa luvassa korunäyttely, jota ei ole esitelty aiemmin näin pohjoisessa. Kuvituskuva: Ouka

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pikisaaren muotoilukeskus Protoon avautuu kevään ajaksi Korutaideyhdistyksen korutaiteen kokoelmanäyttely, joka on ensi kertaa esillä näin pohjoisessa.

Näyttelyn on kuratoinut Protoon inarilainen korutaiteilija Ami Avellán. Lappeenrannassa vuonna 2005 perustettu valtakunnallisesti toimiva Korutaideyhdistys ry on kerännyt korutaiteen kokoelmaa vuodesta 2008 lähtien.

Kokoelman perusta on muodostunut jäsenten lahjoituksista, mutta sitä on kartutettu vuosien aikana myös teosostoin. Kokoelma dokumentoi kotimaista korutaidetta ja nykyisellään se kattaa lähes 140 koruteosta.

Näyttely sisältää muun muassa pitkän uran tehneen Eila Minkkisen klassikkoteoksia 1980-luvulta sekä suomalaisen korutaiteen uranuurtajien kuin myös viime vuosina valmistuneiden lahjakkaiden nuorten teoksia.

”Kokoelmasta on valittu muotoilukeskus Protoon nähtäville 50 kappaletta mielenkiintoisia teoksia, jotka ovat ensimmäistä kertaa esillä näin pohjoisessa”, kuvailee näyttelyn kuraattori Ami Avellán valikoitunutta teoskokonaisuutta.

Korutaideyhdistys ry:n tavoitteena on edistää ja tehdä tunnetuksi nykykorua taiteena ja muotoiluna Suomessa. Lisäksi yhdistyksen päämääränä on parantaa suomalaisen korun tunnettuutta ulkomailla.

Korutaideyhdistyksen kokoelmanäyttelyn avajaiset olivat torstaina 21. maaliskuuta, jonka jälkeen näyttely on nähtävissä Pikisaaressa, Muotoilukeskus Protossa 22.3.2024–18.5.2024 välisen ajan keskuksen aukioloaikoina.