Pohjois-Pohjanmaan järjestötekopalkinto Oulun Rantasaunaseura ry:lle – Kesän Saunan löylyjä Tuirassa pian 10 vuotta

Oulun Rantasaunaseura on yleishyödyllinen saunakulttuuria edistävä yhdistys, joka on pyörittänyt pian 10 vuotta Kesän Sauna -lauttasaunaa. Kuva: Janne Koskela

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Rantasaunaseura ry saa vuoden 2023 Pohjois-Pohjanmaan järjestötekopalkinnon Kesän Saunan talkoo- ja kulttuuritoiminnasta, joka vahvistaa suomalaista ja paikallista saunakulttuuria. Palkittu yhdistys saa 1000 euroa toimintansa tukemiseen. Kesän Sauna on kylvettänyt saunojia Tuiran tuntumassa vuodesta 2014 lähtien.

Vuoden 2023 saunan kulttuuritoiminta on keskittynyt saunateeman ympärille ja syventänyt kävijän elämyksiä. Kesän Sauna on luonut monimuotoisen yhteisön Ouluun.

”Toiminta on rajoja rikkovaa ja siinä toteutuu esimerkillisellä tavalla vuoden teema kulttuuria yllättävissä yhteyksissä. Oulun Rantasaunaseura ry on osoittanut ainulaatuista yhteistyötä ja talkoohenkeä. Talkoissa on mukana monen ikäisiä oululaisia ja myös kansainvälisiä talkoolaisia”, perustelee Pohjois-Pohjanmaan Liitto valintaansa.

jussi pöllä

Seuran puheenjohtaja Jussi Pöllällä on takanaan useita kesiä Kesän Saunan lämmityksessä. Kuva: Anne Laurila

Suosio vain noussut

Kesän Saunasta onkin tullut suosittu oululainen ilmiö, joka yhdistää luontevasti eri-ikäiset, paikalliset ja kansainväliset kävijät. Vuonna 2023 saunojia on ollut yli 14 000 ja kymmenen toimintakesän aikana saunojia on ollut noin 75 000 yli 70 eri maasta.

”On hienoa saada tunnustusta tekemästämme työstä oululaisen saunakulttuurin eteen. Kunnia kuuluu ehdottomasti mahtavalle talkooporukallemme, jota ilman Kesän Sauna ei pyörisi”, kiittelee Oulun Rantasaunaseuran hallituksen puheenjohtaja Jussi Pöllä.

”Kesän Sauna palaa Oulujoelle taas tulevana suvena, mutta ennen sitä jatkamme työskentelyä ympärivuotisen saunan saamiseksi Tuiran uimarannalle”, hän lisää.

Oulun Rantasaunaseura ry on perustettu vuonna 2005.

Ehdotuksia tuli 22

Maanantaina 7. marraskuuta Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivillä luovutetun palkinnon vastaanottivat puheenjohtaja Jussi Pöllä, tuottaja Katri Tenetz ja yhdistysaktiivi Niina Jortikka.

FM Katri Tenetz on juuri palkattu yhdistykseen toteuttamaan hanketta, joka tähtää ympärivuotisen saunan rakentamiseen Tuiran uimarannalle.

Pohjois-Pohjanmaan liiton palkinto jaettiin viidennen kerran ja sen luovuttivat  maakuntahallituksen puheenjohtaja Jussi Ylitalo ja järjestöneuvottelukunnan puheenjohtaja Esa Aunola.

Pohjois-Pohjanmaan liitto pyysi syyskuussa ehdotuksia Pohjois-Pohjanmaan vuoden järjestöteoksi 2023. Ehdotuksia tuli kaikkiaan 22, joista Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus valitsi palkinnon saajan kokouksessaan 18. lokakuuta.

Lisätietoja Kesän Saunasta verkkosivuilta.