Ouluun avautumassa uusi mediatila Pimento

Pimentossa nähdään ensimmäisenä 10. helmikuuta avautuva mediataiteilija Arttu Niemisen neuroelokuva Awareness.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Mustaseinäinen Pimento soveltuu erityisesti mediataiteen sekä valo- ja äänitaiteen esittämiseen.

Uuden tilan myötä taiteilijaseura pystyy tarjoamaan monipuolisempia näyttelymahdollisuuksia visuaalisen alan ammattitaiteilijoille. Vastaavaa media-, valo-, ja äänitaiteelle omistettua tilaa ei Oulussa ennestään ole.

Kävijöille tila tarjoaa uutta nähtävää ja koettavaa neljän viikon välein vaihtuvissa teoksissa ja näyttelyissä. Pääsymaksuja ei ole. Näyttelytilat ovat avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 12-18 ja viikonloppuisin klo 12-16.

Ensimmäisenä elokuvaa

Pimentossa nähdään ensimmäisenä 10. helmikuuta avautuva mediataiteilija Arttu Niemisen neuroelokuva Awareness, joka sukeltaa mentaaliseen tykkylumikudokseen, näkyyn missä ihmiskunnan tietoisuus kurottaa kohti taivaita. Lyhytelokuvan kesto on noin neljä minuuttia. Teos on ollut aiemmin esillä Kiasmassa ja se on palkittu useilla elokuvafestivaaleilla Euroopassa. Teos on nähtävillä Pimentossa 7. maaliskuuta asti.

Kevään aikana tilassa on esillä teoksia myös kuvataiteilija Johanna Ketolalta ja äänitaiteilija Anssi Laiholta. Tulevat näyttelyt valitaan maaliskuussa avautuvan valtakunnallisen avoimen haun perusteella. Tila on toteutettu Oulun Taiteilijaseuran ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteistyönä.