Oulun Vanha musiikki -festivaali matkaa Oulusta Syötteelle

Nyt on mahdollista yhdistää samaan reissuun vaikka lumikenkäretkeily ja jousikvintettimusiikki. Kuva: Syötteen matkailuyhdistys / Zoltan Köver

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Aamupäivän aikana on tarkoitus ulkoilla omatoimisesti Iso-Syötteellä eli osallistua vaikka ohjatulle lumikenkäretkelle.

Sen jälkeen on luvassa gambayhtye Eloisa Consortin konsertin Iso-Syötteen juurella sijaitsevalla LumiAreenalla. Konsertti alkaa klo 14. Mukaan voi lähteä Oulusta Saaga Travelin bussilla, ja kyytiin pääsee myös Jäälistä, Kiimingistä tai Pudasjärveltä.

The Spirit of Gambo -konsertin pääosassa ovat viola da gambat – ja gambaconsort-musiikit. Ohjelma koostuu englantilaisesta ja alankomaalaisesta 1500–1600-lukujen musiikista.

Helsingissä vuonna 2015 perustetun Eloisa Consortin jäsenet ovat nuoria ammattimuusikoita, jotka työskentelevät aktiivisesti ja monipuolisesti vanhan musiikin parissa.

Yhtyeessä soittavat Martti Laivuori, Anthony Marini, Pieta Mattila, Anna Pulakka sekä pudasjärveläinen Johanna Kilpijärvi. Yhtye soittaa Suomen Kulttuurirahaston omistamalla viola da gamba -soitinkvintetillä.

Musiikkia makuuasennossa  

Erikoisuutena konsertissa on, että sitä pääsee halutessaan kuuntelemaan myös rentoutuen makuuasennossa.

”Tätä varten suositellaan ottamaan mukaan oman joogamatto tai muu alusta. Tarjolla on myös perinteisempi istumakatsomo. Päivän teeman mukaisesti toppahousut ja villasukat ovat enemmän kuin sallittuja konserttiasuksi”, kertovat matkanjärjestäjät.

Päivä järjestetään yhteistyössä Oulun vanha musiikki -yhdistyksen, Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen, Pudasjärven kaupungin, Saaga Travelin ja Hiihtokeskus Iso-Syötteen kanssa.

AIKATAULU

8.00 Lähtö Oulusta

10.00 Ohjattu lumikenkäretki tai omatoimista ulkoilua

14.00 Konsertti: Eloisa Consort & The Spirit of Gambo

16.00 Lähtö Iso-Syötteeltä Ouluun

Festivaalin koko ohjelma verkossa osoitteessa: www.ovm.fi

 

Lue myös