Oulun Torinrannasta pääsee bussilla Muhos Lifestyle Festivalille – taidetta luvassa Tuomaalan taiteilijakodissa kolmatta kertaa

Aina voi lähteä merta edemmäs festivaaleille, nyt kuljetus toimii Torinrannasta Muhos Lifestyle Festival -tapahtumaan. Kuvituskuva: Sanna Krook

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tuomaalan taiteilijakodissa on tarjolla kuva-, sana- ja säveltaidetta mitä arkipäiväisemmissä paikoissa. Käsitetaiteellinen kokonaistaideteos on tutkinut aiempina vuosina keskiluokkaista perhe-elämää ja tavallisuutta sekä kodin ja perheen konstruktioita. Festivaali tuo esille yhteiskunnallisia kysymyksiä yksityiskodin miljöössä joskus absurdillakin tavalla.

Ohjelma keskittyy tutkimaan kirjailija Deborah Levyltä lainattua katkelmaa Women on High Horse. Taiteilijavieraisiin kuuluu muun muassa Levyn teoksia suomentanut kirjailija Pauliina Vanhatalo, Cultish Kollektiivi, flamencolaulaja Anna Murtola sekä alankomaalainen sopraano Elvire Beekhuizen, joka esiintyy yhdessä pianisti Laura Heikkilän kanssa. Soprano’s Forbidden Fruits -esityksen on ohjannut Szymon Komarnicki.

Torinrannasta kyytiin

Muita festivaalin teoksia ovat luoneet muun muassa kuvataiteilija Christelle Mas, kirjailijat Essi Kummu ja Minna Mikkonen, säveltäjä Tuomas Kettunen sekä saksofonisti Anna-Sofia Anttonen, jonka esitykseen myös yleisö voi osallistua omilla puhelimillaan.

Ohjelmiston uutuutena tänä vuonna on bussi, joka kuljettaa festivaaliyleisön Oulusta Muhokselle ja takaisin reitillä Torinranta–Hartikantie–Torinranta. Bussi lähtee kello 17 Oulun Torinrannasta ja palaa samaan paikkaan festivaalin päätyttyä.

Bussin ohjelmasta menomatkalla vastaa performanssitaiteilija Mari Kämäräinen. Paikkoja bussiin on rajatusti, ja festivaali suosittelee kuljetuksen sisältävien pääsylippujen hankkimista ennakkoon Tiketin kautta.

Tapahtumaa tuottaa Pohjoinen oopperakomppania. Tarkemmat ohjelma- ja lipunmyyntitiedot löytyvät komppanian kotisivuilta osoitteesta nocpok.fi.