Oulun teatterin sarjakuvadramatisointi etsii vastauksia sitoutumiskammolle

Taiteissa ja populaarikulttuurissa ahkerasti käsitelty aihe rakkaus, tuodaan näyttämölle raikkaalla tavalla. Kuva: Oulun teatteri

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ona Korpirannan ohjaama ja dramatisoima Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan on Oulun teatterin vuoden 2024 pienen näyttämön ensimmäinen ensi-ilta. Perjantaina 1. maaliskuuta ensi-iltansa ja Suomen kantaesityksen saava näytelmä perustuu ruotsalaisen Liv Strömquistin samannimiseen sarjakuvaan vuodelta 2019.

Näytelmä on voimakkaan visuaalinen komedia rakkaudesta, sitoutumiskammosta ja onnettoman rakkauden yli pääsemisestä.

“Valitsin tämän aiheen, koska se tuntuu itsestäni ajankohtaiselta ja tärkeältä. Minua on erityisesti kiinnostanut teoksen tematiikassa mielikuvituksen ja manipulaation välinen yhteys rakkauden kokemuksen tieteellistämisen kontekstissa”, ohjaaja Ona Korpiranta kertoo.

Taiteissa ja populaarikulttuurissa ahkerasti käsitelty aihe rakkaus, tuodaan näyttämölle raikkaalla tavalla.

“Aihe on hyvin universaali, mutta modernit myöhäiskapitalistista aikaa käsittelevät satiirit romanttisen rakkauden etsimisestä ovat mielestäni suomalaisessa teatterikirjallisuudessa erittäin vähäisiä. Siksi tämä näyttämöteos on ainutlaatuisen tuore ja raikas”, ohjaaja kuvailee.

Laaja kattaus näyttelijöitä

Pienen näyttämön teokseksi siinä on totuttua suurempi määrä näyttelijöitä. Rooleissa nähdään Oulun teatterin näyttelijät Elina Ylisuvanto, Heli Haapalainen, Jaana Kahra, Elviira Kujala, Mirjami Kukkola, Sami Lalou, Aki Pelkonen, Janne Raudaskoski ja Anne Syysmaa sekä vieraileva näyttelijä Oliver Kollberg.

“Oulun teatterissa olen saanut työskennellä upeiden ammattitaitoisten näyttelijöiden kanssa, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen ja kiinnostava työnlaatu. He kaikki omaavat näyttelijäntyössään rikkaan ja vilkkaan sisäisen maailman ja kertovat sen roolityössään ainutlaatuisella tarkkuudella”, ohjaaja iloitsee.

Lavastajana näytelmässä on Kalle Nurminen, pukusuunnittelijana vierailija Onerva Luoma, valosuunnittelijana Olivia Pohjola, äänisuunnittelijana Antti Kainulainen ja maskeeraus- ja kampaussuunnittelijana Eija Juutistenaho.