Oulun teatteri perui helmikuun peruutukset – viimeiset mahdollisuudet nähdä Kaboom ja kuvittelun voima

Alma Lehmuskallion ohjaama Kaboom ja kuvittelun voima nähdään helmikuussa vielä viisi kertaa. Kuva: Oulun teatteri

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Suurella näyttämöllä nähdään palkittu Kaboom ja kuvittelun voima ja Maija Anderssonin tähdittämä Tahto. Pienellä näyttämöllä esitetään Alma Lehmuskallion ohjaama En päässyt Juliaksi ja Heta Haanperän Poikani joka katosi. Taidemuseolla nähdään Vilho Lammen maalauksista ammentava Siltatanssit.

Ohjelmistossa on priorisoitu Kaboom ja kuvittelun voima – ja Tahto-näytelmiä, joiden viimeiset esitykset nähdään helmi- ja maaliskuussa.

”Olen todella kiitollinen kaikille niille katsojille, jotka pysyvät mukana tässä mahdottomassa eestaas-veivauksessa ja jaksavat yhä lippujansa vaihtaa ja ostaa. Vaikka arvostimme yleisöä jo ennen koronaakin, emme kukaan osanneet arvata, miten tyhjältä työ tuntuu ilman sitä”, kommentoi taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio.

”Otamme turvaväli-avosylin vastaan jokaisen. Erityisen onnellinen olen siitä, että Kaboom ja kuvittelun voima pääsee vielä viisi kertaa yleisön eteen. Jos sulku olisi jatkunut vielä helmikuun, olisimme joutuneet heittämään sille kokonaan hyvästit”, hän iloitsee.

Oulun teatteri on muiden mukana joutunut elämään viime aikoina suuren epävarmuuden aikaa.

”Yhteiskunnan avaaminen tapahtui oletettua nopeammin, mutta olemme tietysti heti valmiita toimimaan, että pääsemme avaamaan ovet hallitusti helmikuun aikana. Oulun teatteri lukeutuu maamme suuriin teattereihin ja tällaisen tuotannon ylös- ja alasajamista voi verrata paperikoneisiin: me emme voi joka viikko uudistaa pitkän aikavälin prosesseja. Toivottavasti tästä käynnistyy eheä ja menestyksekäs esityskausi”, toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen toteaa.

Vanhat liput vaihdettava uusiin

Lipunmyynti helmikuun esityksiin on alkanut perjantaina 4. helmikuuta. Vaikka osa helmikuun esityksistä on aiemmin julkaistun ja sittemmin perutun ohjelmiston mukaisia, alkuperäiset liput eivät käy näytöksiin katsomokapasiteetin muutoksen vuoksi.

Liput on siis vaihdettava joko lomakkeella tai paikan päällä Oulun teatterin myyntipalvelussa, joka on auki keskiviikosta lauantaihin kello 12–19. Teatterin myyntipalvelussa saattaa olla ruuhkaa, joten asiakkailta pyydetään kärsivällisyyttä.

Terveysturvallisuudesta on huolehdittu

Terveysturvallisuussyistä katsomoiden täyttöaste on helmikuussa 75 prosenttia eivätkä numeroidut paikat ole käytössä. Oulun teatterissa on vahva maskisuositus ja riittävistä turvaväleistä tulee huolehtia erityisesti jonotustilanteissa. Koronapassi ei ole käytössä.

Teatteri suosittelee asiakkaille väliaikatarjoilujen tilaamista etukäteen netissä tai paikan päällä ennen esitystä. Voimassa olevien ravintolarajoitusten johdosta alkoholin anniskelu ravintolassa päättyy kello 20, eli ennen iltaesityksien väliaikaa. Tämän vuoksi helmikuun iltaesityksissä alkoholin anniskelu ei ole mahdollista väliajoilla. Alkoholituotteita ei voi ennakkotilata netistä, vaan alkoholituotteet ennen esitystä myydään paikan päällä.

Oulun teatterin helmikuun ohjelmisto

Kaboom ja kuvittelun voima, ohjaus Alma Lehmuskallio
to 17.2. klo 18
la 19.2. klo 13 ja 19
la 26.2. klo 13 ja 19

Poikani joka katosi, ohjaus Heta Haanperä
to 24.2. klo 19
pe 25.2. klo 13

En päässyt Juliaksi, ohjaus Alma Lehmuskallio
pe 18.2. klo 19
pe 25.2. klo 19

Tahto, ohjaus Kaisa-Liisa Logrén
pe 25.2. klo 13 ja 19

Siltatanssit, ohjaus Anne Nimell
pe 18.2. klo 18

 

Lue myös