Oulun Sarjakuvafestivaali tulee jälleen – ennätyskattaus taiteilijoita tarjolla

Sarjakuvafestivaaleilla avataan perjantaina 11. marraskuuta Valvegalleriassa muun muassa JP Ahosen Belzebubs – Tuhkien taival -näyttely. Kuvitus: JP Ahonen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun 12. Sarjakuvafestivaali alkaa vauhdikkaasti 10. marraskuuta Kulttuuritalo Valveella, jolloin palkitaan myös Strippisarjakuvan MM-kilpailun 2023 voittajat. Tilaisuus on tämän vuoden tapahtuman ainoa livestriimattu osio. Muutoinkin ohjelmistossa on ennätysmäärä taiteilijoita ja muita sarjakuva-alan ammattilaisia 10. – 12. marraskuuta.

Tapahtumapaikkana toimii Kulttuuritalo Valve ja siellä sijaitseva Oulun Sarjakuvakeskus. Perjantaina 11. marraskuuta Valvegalleriassa avataan JP Ahosen Belzebubs – Tuhkien taival ja ruotsalaisen Anneli Furmarkin Tule kanssani kulman taa – näyttelyt.

Sarjakuvagalleriassa aukeaa samoin Aapo Kukon ja Hanna Kukon sarjakuvanäyttely Näyttelytkin synkronoituu!. Illan ohjelmassa on myös kahdeksan uutuuskirjan julkistamistilaisuus.

Festivaalijärjestäjät suosittelevat, että esimerkiksi lauantaina 12. marraskuuta kello 11.00– 18.00 Kulttuuritalo Valveen valloittava tapahtumakokonaisuus on kaikille sarjakuvan ystäville ehdoton käyntikohde. Monipuolisen lavaohjelman lisäksi paikalla on myös perinteinen Sarjakuvakeidas, jossa taiteilijat ja kustantajat myyvät tuotteitaan kirjaston ensimmäisessä kerroksessa.

Isänpäivän merkeissä

Tämän vuoden tapahtumassa vieraina nähdään sekä monille tuttuja kasvoja että nuoria vielä tuntemattomampia tekijöitä. Vieraina festivaalilla ovat uutuuskirjojen merkeissä muun muassa JP Ahonen, Anneli Furmark, Emilia Laatikainen, Tuomas Myllylä, Miila Westin, Kalle Hakkola ja Mari Ahokoivu.

Festivaalilauantaina Kulttuuritalo Valve on avoinna kello 23.30 saakka ja sarjakuva-aiheista lavaohjelmaa on luvassa koko päivä kello 11.00-23.30 välisen ajan.

Festivaalisunnuntaina järjestetään Kulttuuritalo Valveella kello 12.00-14.00 ohjelmaa isänpäivän ratoksi. Sunnuntaina julkistetaan uutuuskirjoja ja käsitellään muun muassa lasten sarjakuvaa. Tilaisuuden musiikista vastaa musiikkiryhmä Pönkän Pumppu.

Lisätietoja Oulun Sarjakuvafestivaaleista tästä linkistä.