Oulun Hupisaarille tänä kesänä noin 10 hengen elokuvateatteri – Rapumajassa tarjolla ilmaisia elokuvia kaikille

Rapumajan elokuvateatterin sisällä on maksimissaan kahdeksan istumapaikkaa ja muutama mahtuu myös seisomaan. Näytös voidaan siirtää myös ulos. Kuva: Sanna Krook

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Dammisaaren Rapumajalle perustetaan tänä kesänä uusi elokuvateatteri. Maailman pienimmäksi elokuvateatteriksi itseään tituleeraava maja tarjoaa tekijänoikeusvapaita elokuvia maksutta kenen tahansa katsottavaksi.

Dammisaaren Rapumajalla voidaan esimerkiksi näyttää elokuvakouluissa, kaveri- tai harrastepiireissä ja lasten kanssa tehtyjä elokuvia.

”Kaikkia näitä voimme näyttää, jos ne ovat tekijänoikeusvapaita ja tekijät eivät pyydä mitään maksua elokuvansa esittämisestä. Emme siis näytä kaupallisia tekijänoikeuksia hyödyntäviä elokuvia, jos niillä ei ole public domain -oikeuksia”, tarkentaa Dammisaaren Rapumajan tuottaja Harri Kononen.

Elokuva voidaan näyttää myös ulkona

Toiminnan ajatuksena on kannustaa tekemään elokuvia mahdollisimman pienellä kynnyksellä ja tarjoamalla niille mahdollisuus elokuvan julkiseen esittämiseen Rapumajalla.

”Aloitamme Valveen Elokuvakoulussa tehdyillä elokuvilla 11. kesäkuuta kello 15.00 ja kolmen elokuvan sarja jatkuu vielä kahdella esityksellä kesän aikana”, hän lisää.

Elokuvateatterissa on 6-8 istumapaikkaa ja muutama mahtuu myös seisomaan. Jos näyttää siltä, että katsojia tulee enemmän, niin elokuva siirtyy näytettäväksi ulkona ihan lähellä olevalle esiintymislavalle. Esityksistä saa lisätietoja Dammisaaren Rapumajan Facebook-sivuilta.

rapumaja

Dammisaaren Rapumaja sijaitsee Hupisaarilla pienen kosken rannalla. Kuva: Juha Näppä