Oululaisyhtye Uusi Rakkaus julkaisi lisää uutta musiikkia – Pelistä poissa -single kertoo vääjäämättömästä elämänmuutoksesta

Uusi Rakkaus -bändin suomirock-peruskallio tukee laulaja-lauluntekijä Niko Laamasen omaperäistä tulkintaa ja vahvaa tekstimaailmaa. Kuva: Anssi Laamanen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Dimi Salo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Juha Pääkkö näki vuonna 2020 unen, jossa hän soitti mielissään Ruisrockin rantalavalla kitaraa Niko Laamasen laulaessa yleisömerelle suomenkielisiä biisejä”, yhtye kertoo.

Orkesterin taustalakanassa luki Uusi Rakkaus.

”Aamulla Juha soitti Nikolle ja kertoi unesta. Niko vastasi kirjoitelleensa suomirock-kappaleita jo tovin, ja näin ajatus bändin perustamisesta alkoi konkretisoitua. Nimikin oli jo olemassa.”

Kollektiivista tekemistä

Kappaleiden sanoituksista ja sävellyksistä vastaa laulaja-lauluntekijä Niko Laamanen.

”Hän esittelee biisit akustisina versioina bändille. Sovitusprosessi on kollektiivinen vuoropuheluiden ja kokeilujen sekamelska. Tällä porukalla mielenkiintoisia lopputuloksia muotoutuu hyvinkin nopeasti”, bändi kuvailee.

Uusi Rakkaus kertoo, että bändiprojektia lämmiteltiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2019. Palaset loksahtelivat kohdilleen elokuussa 2020, kun rytmiryhmä liittyi joukkoon.

Kokoonpanossa Niko Laamanen laulaa ja soittaa akustista kitaraa. Basistina toimii Lasse Jauhola, kitaroissa ovat Juha Pääkkö ja Aleksi Kauhanen. Koskettimia soittaa Lasse Rasinkangas, rummuissa on Juuso Kumpulainen. Jauhola, Pääkkö ja Kauhanen laulavat myös taustoja.

”Ensimmäinen syksy keskityttiin biisimateriaalin työstämiseen treenikämpillä”, ryhmä avaa.

Yhteistyötä hyvässä hengessä

Sopivia yhteistyökumppaneita alettiin etsimään heti bändin synnyttyä.

Alkuvuonna 2021 yhtye lähetti kahden biisin demot levy-yhtiöihin. Muutaman vaihtoehdon joukosta he valitsivat Music Box Helsingin.

Tommi Kalenius Music Box Helsingistä oli kiinnostunut tekemään yhteistyötä toiminnan kehittämisen ja hyvien biisien näkökulmasta. Tämä ehdottomasti herätti meidän mielenkiinnon”, orkesteri toteaa.

Kaleniuksen kautta yhtye pääsi yhteistyöhön myös tuottaja Mara Salmisen kanssa. Salminen on työskennellyt muun muassa Zen Cafén ja Elonkerjuun tuottajana.

”Yhteistyössä on keskitytty eniten sisältöön eli biisien kirjoittamiseen ja niiden tuotantoon. Ja ennen kaikkea todella hyvässä hengessä samalla puolen tietä kulkien”, muusikot kehuvat.

Elämänmakuinen single

Orkesterin kolmas single, Pelistä poissa, julkaistiin 25. helmikuuta. Julkaisua edelsivät singlet Hullunkiilto ja Kahdella kielellä. Pelistä poissa on sävyltään edeltäjiään tummempi.

”Teksti kertoo vääjäämättömästi lähestyvästä elämänmuutoksesta sekä sen herättämistä ajatuksista ja tunteista.”

Pelistä poissa on ensimmäinen kappale, jota yhtye hioi perusteellisemmin yhdessä koko tuotantotiimin kanssa, laulumelodiaa ja tekstiä myöten.

”Peruselementit ovat tässäkin biisissä meille tutut: pohjalla on yksinkertainen ja kaunis melodia, jonka päälle on rakennettu biisin tunnelmaan sopiva ja sitä tukeva sovitus.”

Iloa kansalle

Uusi Rakkaus teki ensimmäiset keikkansa kesän ja syksyn 2021 aikana. Yhtye toivoo pääsevänsä tekemään mahdollisimman paljon keikkoja kun maailma pikkuhiljaa avautuu.

”Vahvuutemme on ehdottomasti livepuolessa. Unelmana on pitää hauskaa, tehdä loistavia biisejä ja tuottaa sitä kautta iloa kansalle”, bändi kiteyttää.

Yhtyeen tulevaisuudessa siintää myös albumijulkaisu.

”Korona-aika on antanut meille mahdollisuuden keskittyä biisien kirjoittamiseen ja rakenteluun. Albumin julkaisuaikataulua ei ole lyöty lukkoon, mutta materiaalia on kasassa todella hyvin ja tuotannon rattaat pyörivät hyvään tahtiin”, ryhmä iloitsee.

Uusi Rakkaus keikkailee seuraavan kerran Järvenpään Eikan pubissa pitkäperjantaina 15. huhtikuuta. Oulussa yhtyeen voi nähdä Höyhtyän jo legendaarisella Ostari Festarilla 27. elokuuta.

 

Lue myös