Oululaisten oma OuDance-festivaali juhlii 30-vuotista taivaltaan – tarjolla on esitysten lisäksi runsaasti osallistavaa toimintaa

OuDance -festivaaleilla viedään muun muassa vauvat huoltajineen nykytanssin maailmaan Vauvanykytanssin ilmaistunnilla. Kuva: Ou Dance

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

1. The Days -työpaja varttuneimmille

Maanantaina 11. syyskuuta yli 55-vuotiaita tanssi-intoisia liikuttaa The Days -työpaja. Harjoitteet ovat inpiroituneet OuDance-festivaalilla esitettävän The Days -teoksen liikkeellisestä liikekielestä. Teoksessa esiintyvien tanssitaiteilijoiden Ville Oinosen ja Maria Nurmelan ohjaamassa teoksessa 13. syyskuuta esiintyy myös työpajaan osallistuva oululainen pariskunta.

2. WildThing -työpaja nuorille

Lauantaina 16. syyskuuta Oulun keskustassa järjestetään kaikille avoin WildThing -työpaja, joka ravistelee käsityksiä siitä, miten kaupungin kaduilla voi kulkea ja miten julkisessa tilassa saa olla. Mukana yhteistyössä on nuorten hyvinvointia tukevia yhteistyökumppaneita ja nuorten ryhmiä.

Työpaja levittää lempeää anarkiaa ja punk-henkisyyttä sekä haastaa osallistujia kuin kaupunkiakin luopumaan kehoihin ja liikkeeseen liittyvistä estoista ja oletuksista. Sisältö on toteutettu aiemmin Helsingissä Kalasatamassa syksyllä 2022 Mad Housen sekä Circus Maximuksen yhteistuotantona.

3. Vauvanykytanssia pikkuväelle

Sunnuntaina 17. syyskuuta tanssin ammattilainen ja dialogisen vauvatanssin ohjaaja Eerika Arposalo vie vauvat ja aikuiset nykytanssin maailmaan Vauvanykytanssin ilmaistunnilla. Nykytanssitunti on suunnattu aikuisille, mutta se käydään 2-18 kuukautta vanhojen vauvojen ehdoilla.

4. OuDance – New Generation kaikille

Kansainvälisen festivaalin päättää sunnuntaina 17. syyskuuta oululaisten oma OuDance – New Generation -esityskokonaisuus, johon JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen ohjelmistotyöryhmä on kutsunut esiintymään oululaisia lapsia ja nuoria, tulevaisuuden tanssin tekijöitä. Kokonaisuudessa nähdään eri tanssilajien harrastajia eri oululaisista tanssikouluista ja -yhteisöistä.

Lisätietoja OuDande-festivaalin ohjelmistosta tästä linkistä.