Oululaiset lastenmuusikot perustivat oman festivaalin

Oulun lastenmusiikkifestivaaleilla kuullaan muun muassa alan konkarin, Oulussa lapsuutensa viettäneen Pentti Rasinkankaan (vas.) musiikkia. Paikalliset Soiva Siili (ylh. oik.) ja Liikkuva Laulureppu ovat mukana sekä järjestäjinä että esiintyjinä. Kuvat: Isla Rasinkangas / Jaani Föhr / Liikkuva Laulureppu

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kesäkuun puolivälissä Hupisaarten kesäteatterilla järjestetään ensimmäinen Oulun lastenmusiikkifestivaali. Sen takana on paikallinen, erittäin aktiivinen lastenmuusikkojen yhteisö.

Oulun kaikkien aikojen ensimmäistä Lastenmusiikkifestivaalia juhlitaan Hupisaarten kesäteatterilla perjantaista sunnuntaihin 14.–16. kesäkuuta.

Festivaali on oululaisten lastenmuusikoiden oma idea ja yhteisponnistus, jossa korostuu täkäläinen osaaminen ja aktiivisuus lastenmusiikin saralla. Järjestäjät huomauttavat, että valtakunnallisessa Vuoden uusi lastenlaulu -kilpailussa on Oulu jopa yliedustettuna: tänäkin vuonna kisan finaalissa on neljä kolmestatoista loppukilpailuun valituista Oulun seudulta.

Paikalliset lastenmuusikot ovat jo aiemmin tehneet yhteistyötä muun muassa hyväntekeväisyystapahtuma Lastenlaulukadun merkeissä, mutta nyt järjestettävä, kolmepäiväinen Oulun lastenmusiikkifestivaali on ensimmäinen laatuaan. Mukana on sekä vuosikymmeniä alalla toimineita lastenmuusikoita että uusia kokoonpanoja.

”Oululaisten lastenmuusikoiden keskinäistä yhteistyötä ja hyvää henkeä on muualla Suomessa ihasteltu. Paikallistasolla yhteen hiileen puhaltajina olemme edelläkävijöitä”, Soivan Siilin Markus Lampela toteaa festivaalin tiedotteessa.

”Kun jaetaan hommat, niin saadaan kaikki sujumaan”, Tahtipeikon ja Keijun Päivi Tuulikki Koskela lisää. ”Yksi orkesteri huolehtii tilavaraukset, toinen lipunmyynnin organisoinnin, joku julisteet, joku on somevastaava tai juontaja, joku taas järkkää paikalle äänentoiston ja niin edelleen. Yhdessä hyvää tulee.”

Oululaisten lastenmuusikoiden keskinäistä yhteistyötä ja hyvää henkeä on muualla Suomessa ihasteltu.
Markus Lampela, Soiva Siili

Laulukudelmien Hiski Pajuniemi arvioi, että Oulun vahvuuteen lastenmusiikkikaupunkina ja muutenkin musiikkikaupunkina vaikuttavat laajat kouluttautumismahdollisuudet.

”Yliopiston musiikkikasvatuksen opinnoilla on erityisen positiivinen vaikutus lastenmusaskenen vireyteen”, Pajuniemi toteaa.

”Koulutusmahdollisuuksien lisäksi erityisen suuri vaikutus on pitkillä perinteillä lastenmusiikin tekemisestä ja esittämisestä. Konkaritekijät, kuten Risto Järvenpää ja Soiva Siili, ovat olleet tässä monelle suunnannäyttäjiä ja tienraivaajia.”

Oulun lastenmusiikkifestivaalin avaavat perjantaina 14. kesäkuuta Pentti Rasinkangas ja Laulukudelmia, jotka soittavat kaksi konserttia iltapäivän ja illan aikana. Lauantaina vuorossa on teatteria, ensin Akseli Klonkin välineteatterinäytelmä Siivotaan & Siivotaan ky: Tehtävä Saapasjalkakissa ja myöhemmin illalla Oulun ylioppilasteatterin musiikkinäytelmä Sopivanlaiset.

Festivaali huipentuu sunnuntaina kello 15 Hupiretki-yhteiskonserttiin, jossa esiintyvät Tahtipeikko ja Keiju, Risto Järvenpää ja Tatsia & Janssia, Liikkuva Laulureppu ja Soiva Siili.

Oulun Lastenmusiikkifestivaali 14.–16. kesäkuuta Hupisaarten kesäteatterilla. Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivulla.