Oululainen oopperalaulaja Maria Mannermaa vetämään väliaikaisesti Oulun Musiikkijuhlia

Toimitusjohtaja Elena Mindru-Turusen (vas.) siirtyessä toukokuun aikana vanhempainvapaalle astuu Maria Mannermaa ruoriin. Kuva: Maarit Kytöharju

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lisäksi Maria Mannermaa on opiskellut taloustieteitä ja oikeustieteitä. Mannermaa aloittaa toimitusjohtajan tehtävät kevään perehdytysjakson jälkeen toimitusjohtaja Elena Mindru-Turusen siirtyessä toukokuun aikana vanhempainvapaalle.

”On upeaa päästä hyödyntämään sekä asiantuntijatehtävissä että musiikin alalla kerryttämääni työkokemusta, osaamista ja verkostoja kotikaupunkini Oulun kulttuurielämän hyväksi. Odotan innolla yhteistyötä Oulun Muusiikkijuhlien taiteellisten johtajien, musiikkijuhlasäätiön tiimin ja hallituksen sekä yhteistyökumppaneiden kanssa”, toteaa Maria Mannermaa.

Oulussa vakituisesti perheensä kanssa asuva Mannermaa on työskennellyt vuodesta 2015 lähtien Suomen Kansallisoopperassa oopperalaulajan tehtävässä. Taiteellisen työn ohella hän on toiminut useissa luottamustehtävissä kuten Kansallisoopperan oopperalaulajat ry:n puheenjohtajana sekä Kansallisoopperan ja -baletin säätiön hallituksessa henkilöstöedustajana. Ennen Kansallisoopperan kiinnitystä Mannermaa työskenteli Oulun seudulla erilaisissa asiantuntijatehtävissä mm. projektipäällikkönä ja kouluttajana.

Kansallioopperasta työlomalle

Oulun Musiikkijuhlien toimitusjohtajan tehtävä on kokoaikanen, joten Mannermaa jää Kansallisoopperasta työlomalle hoitamaan työtehtäviä Oulussa. Mannermaa esiintyy vielä toukokuussa toteutettavalla Kansallisoopperan ja -baletin areenakiertueella, jonka ensimmäiset esitykset ovat Oulussa toukokuun alussa.

Oulun Musiikkijuhlat on Oulun musiikkijuhlasäätiön vuosittain kevättalvella Oulussa järjestämä festivaali, joka tarjoaa mieleenpainuvia ja monipuolisia konserttielämyksiä niin klassisen kuin rytmimusiikin saralla. Vuoden 2023 Oulun Musiikkijuhlat -festivaali järjestettiin 12.-26. maaliskuuta.

Festivaalin lisäksi Oulun musiikkijuhlasäätiö tuottaa konserttisarjoja, mestarikursseja ja yksittäisiä musiikkitapahtumia ympäri vuoden. Juuri päättyneen festivaalin jälkeen jatkuu ympärivuotinen OMJ Jazz & Etno -sarja, joka tuo Ouluun jazzin ja kansanmusiikin sekä kotimaisia että ulkomaisia tähtiartisteja.

Seuraava OMJ Jazz & Etno -konsertti on RioLivessä 3.5. klo 19, jolloin sarjassa kuullaan ukrainalainen pianisti Kateryna Ziabliuk.

Lisätietoja konserteista ja muusta Oulun Musiikkijuhlien toiminnasta tästä linkistä.