Musiikkikeskuksesta voi nyt ostaa tapahtumalippuja automaatista – juuri remontoitu Pohjankartanon sali mukana

Virastomestari Anu Väyrynen (vas.) auttaa tarvittaessa Oulun Musiikkikeskuksen uuden lippuautomaatin käytössä. Myyntivastaava Virpi Länkelä (kesk.) ja tapahtumakoordinaattori Sandy Kantola tarjoavat Musiikkikeskuksen ja siihen nyt kuuluvan Pohjankartanon salin tiloja tapahtumajärjestäjille. Kuvat: Pasi Rytinki

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Musiikkikeskus sai tammikuun puolivälissä ensimmäisenä tapahtumatalona Suomessa oman lipunmyyntiautomaatin. Se löytyy aulaan tullessa oikealta, vanhan lipunmyyntipisteen vierestä.

Helppokäyttöisestä ja suurinäyttöisestä automaatista voi ostaa kuudella eri kielivaihtoehdolla lippuja Musiikkikeskuksen tapahtumiin. Kosketusnäytöllä toimivaa automaattia pääsee käyttämään arkisin talon aukioloaikoina ja viikonloppuisin tapahtumien yhteydessä, jolloin ovet avataan tuntia ennen alkamisaikaa.

Yksi huomattava poikkeus on: automaatista ei voi ostaa Oulu Sinfonian konserttien lippuja, sillä itsenäisenä yksikkönä toimivalla Oulu Sinfonialla on sopimus Ticketmasterin kanssa, kun taas Musiikkikeskuksen lippuautomaatti on kilpailevan Lippu.fin.

Musiikkikeskuksen tapahtumia hallinnoiva kaupungin tapahtuma-aluepalvelujen yksikkö toimii osana sivistys- ja kulttuuripalveluja. Toisin kuin esimerkiksi Oulu Sinfonia, se ei tuota tai järjestä itse tapahtumia, vaan vuokraa Oulun Musiikkikeskuksen tiloja eri tapahtumajärjestäjille ja tarjoaa vuokraajille tilojen lisäksi tietyt tapahtuman peruspalvelut, kuten lipunmyyntialustan. 

Mallia muille toimijoille?

”Automaatti on Lippu.fillekin melko uusi lipunmyyntikanava. Niitä on hyödynnetty lähinnä yksittäisissä isoissa messu- ja näyttelytapahtumissa. Me olemme ensimmäinen tapahtumatalo, joka on ottanut tämän käyttöön pysyvästi”, Oulun kaupungin tapahtuma-aluepäällikkö ja isännöitsijä Jari Leviäkangas sanoo. Porin Promenadikeskus on ottamassa Oulusta mallia näinä päivinä.

”Me olemme ensimmäinen tapahtumatalo, joka on ottanut tämän käyttöön pysyvästi.”

”Oulussakin varmasti muut kaupungin kulttuuritoimijat, kuten Oulu Sinfonia, Oulun teatteri, Valve, Oulu 10 ja Oulun Musiikkijuhlat seuraavat, miten tämä lähtee toimimaan, ja haluavat kuulla meiltä käyttäjäkokemuksia”, arvioi Oulun Musiikkikeskuksen myyntivastaava Virpi LänkeläKunkin toimijan lipunmyyntikanavat riippuvat voimassa olevista sopimuksista, jotka kilpailutetaan määräajoin.

Helppokäyttöiseksi kehuttu

Länkelä kertoo, että automaatti sai heti ensimmäisenä viikonloppuna hyvän vastaanoton. Asiakkaat ovat kehuneet automaattia helppokäyttöiseksi.

”Katsomon pohjakarttaa tässä ei vielä ole, mutta se on tulevaisuuden kehityshaaveita. Automaatissa esimerkiksi meidän salimme permanto on jaettu neljään lohkoon, joten asiakas voi hakea paikan haluamalleen alueelle”, Länkelä kertoo.

Lippuautomaatti toimiii suurikokoisella kosketusnäytöllä.

Automaatista voi ostaa myös narikkalipun, mutta toistaiseksi se pitää ostaa erikseen. Länkelän mukaan sekin on kehityskohteena, joten tulevaisuudessa automaatilla voinee hoitaa yhdellä maksusuorituksella pääsylipun ja narikkamaksun.

”Jos vanhemmatkin mummot ovat jo kehuneet automaattia, niin luotan siihen, että tämä toimii hyvin.”

Länkelä muistuttaa, että muutkin myyntikanavat, kuten kioskit ja netti, toimivat edelleen, ja kasvokkainkin palvelua saa edelleen myös Musiikkikeskuksessa, vaikka automaatilla korvataan ovimyynti. Lippuautomaatin käytössä auttaa tarvittaessa talon virastomestari.

”Jos vanhemmatkin mummot ovat jo kehuneet automaattia, niin luotan siihen, että tämä toimii hyvin”, sanoo Leviäkangas.

Pohjankartanon uusittu sali käyttöön

Musiikkikeskuksen uusiin tuuliin kuuluu myös se, että juuri suuresta peruskorjauksesta valmistuneen Pohjankartanon salin tapahtumia aletaan myydä osana Oulun Musiikkikeskuksen toimintaa.

Pohjankartano pysyy toki ensisijaisesti koulun, Oulu-opiston sekä yhdistysten ja muiden toimijoiden käytössä, mutta remontoitu sali mahdollistaa myös entistä laajemman kaupallisten tilaisuuksien järjestämisen, etenkin viikonloppuisin. Leviäkangas huomauttaa, että samalla kaupunki saa katetta useiden miljoonien euroja remontti-investoinnille.

Tarjonta alkaa huhtikuussa Tuure Kilpeläisen konsertilla. 475-paikkainen Pohjankartanon sali tarjoaa usein kaivatun keskisuuren tilan tapahtumajärjestäjille.

”Se mahdollistaa enemmän tarjontaa Ouluun. Juhlasali on ollut aikaisemminkin monenlaisessa käytössä, ja niin on varmasti jatkossakin”, toteaa Pohjankartanon tapahtumakoordinaattori Sandy Kantola.

Lisätietoja: oulunmusiikkikeskus.fi