Musiikkikasvattajien OuluSeSoi juhlii 20-vuotiskonsertissa

OuluSeSoi on tunnettu muun muassa eri puolilla Pohjois-Suomea järjestetyistä Motelli Sointu -biisintekoleireistä. Kuva: Anu Kinnunen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

OuluSeSoi ry on musiikkikasvattajille suunnattu yhdistys, joka kehittää monimuotoista musiikkikasvatuksen pedagogiikkaa ja taiteiden välistä yhteistyötä järjestämällä koulutustapahtumia, tapaamisia, Motelli Sointu -biisintekoleirejä ja konsertteja.

Yhdistys on järjestänyt vuodesta 2002 lähtien Oulun seudulla musiikkikasvattajien Motelli Sointu-päätapahtumaa, jossa sävelletään ja esitetään uusia syntyneitä lauluja. Ensimmäinen Motelli Sointu -leiri järjestettiin 20 vuotta sitten Yli-Kiimingin Vuoton kylällä, ja siitä lähtien leirille on kokoonnuttu tekemään lauluja kerran vuodessa. Tuloksena on yli sata omaa sävellettyä, sanoitettua ja nuotitettua musiikkikappaletta.

”MotelliSointu-viikonloput ovat aika hurjia.  Me tulemme paikkakunnalle perjantaina, sanoitamme ja sävellämme kahtena päivänä, ja syntyy aina useita biisejä. Aihepiirit niissä ovat kulloiseenkin paikkakuntaan liittyviä: tunnetut henkilöt, sanonnat, historia, maisemat – aiheeksi käy mikä vain mistä tuntuu mukava biisi syntyvän. Joskus saamme paikallisten lasten ja opettajien yhdessä tekemiä valmiita tekstejä käyttöömme”, kertoi OuluSeSoin puheenjohtaja Anne Ålander Mun Oululle viime vuonna.

Vuosien mittaan OuluSeSoin kappaleita on esitetty ja käytetty kouluissa, musiikkileireillä, musikaalissa, kuoro-ohjelmistoissa ja erilaisissa konserteissa.  Kappaleita löytyy myös alakoulun musiikinkirjoista.

OuluSeSoi ry:n 20-vuotisjuhlakonsertti lauantaina 8.10.2022 klo 18 Kulttuuribaanalla Suomen Pankissa, Kajaaninkatu 8. Liput ovelta 10 euroa.

Lue myös