Musiikkifestari Konfest kuullaan jälleen huhtikuussa ympäri Oulun – luvassa ylevää musiikkia kaikille

Oulun Konservatorio on Karjasillalla sijaitseva musiikkioppilaitos. Ammattiopiston lahjakkaat muusikot jakautuvat viikon ajaksi ympäri Oulun kaupunkia esiintymään. Kuva: Nanna Louhela.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Markus Raifi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Musiikkifestivaali Konfest 2024 on Oulun Konservatorion muusikoiden järjestämä ilmainen musiikkitapahtuma. Viikon kestävät festivaalit alkavat lauantaina 13. huhtikuuta. Festivaalien ohjelmassa on luvassa musiikkia joka makuun, kuten jazzia, metalli-, urku- ja lastenmusiikkia ja paljon muuta.

Oulun Konservatorion oppilaat järjestävät musiikkifestivaalinsa Konfest jo kolmatta vuotta peräkkäin. Tänä vuonna festivaalit järjestetään ympäri Oulua erilaisissa ympäristöissä, kuten ravintoloissa, ostoskeskuksissa, oppilaitoksissa ja palvelutaloissa.

Musiikki vaihtelee paikoittain. Luvassa on paljon klassista pianomusiikkia, mutta myös rytmimusiikin metallifaneille löytyy esiintyjiä esimerkiksi 45 Specialin rock-klubista. Musiikkilajit on valittu esiintymisympäristön mukaan.

Viime torstaina 4. huhtikuuta oppilaat antoivat Valkealla näyttävästi ensimakua viikonloppuna alkavista festivaaleista. Kuva: Markus Raifi

Kulissien takaa ilmestyy lahjakkaita nuoria

Esiintyvistä muusikoista suurin osa on Oulun Konservatorion ammattiopiston ensimmäisen vuoden opiskelijoita. Opiskelijat ovat itsenäisesti järjestäneet tapahtuman. He saavat esiintymisestä opinnäytesuorituksen tutkintoihinsa.

”Ensin jaettiin ryhmä ohjelmisto- ja markkinointitiimeihin. Sen jälkeen kyseltiin oppilailta mitä he haluavat soittaa ja esittää. Lopulta koottiin yhtenäisiä konsertteja ja päätettiin niille paikkoja”, paljasti konservatorion oppilas Minni Seppä.

Lahjakkuutta ja intoa musiikkiin löytyy kaikilta esiintyjiltä. Monelle esiintyminen ei ole myöskään vierasta. Mun Oulustakin tuttu laulaja Nanna Louhela odottaa esiintymistä odottavaisin tunnelmin.

”Olen koko elämäni harrastanut musiikkia. Teen keikkoja erilaisten kokoonpanojen kanssa, ja teen omaa musiikkia. En ole ennen tällaista tapahtumaa järjestänyt, mutta on ollut mukavaa olla tässä mukana”, Louhela kommentoi.

Viime vuoden Hiukkafest II:sta järjestämässä ollut basisti Eemeli Vaara on tapahtumassa mukana. Hän on keväällä valmistuva Oulun Konservatorion toisen vuoden opiskelija, joka on uusien kokemuksien perässä. Myös häneltä löytyy uskoa festivaalien menestykseen.

”Olin itse viime vuonna vastuussa Konfestista, mutta nyt olen vain elämyksen takia mukana. Konfest on jo kolmatta vuotta, niin moni saattaa jo tietää, että mistä on kyse. He osaavat hakeutua keikoille. Uskon, että hyvää tulee”, Vaara luottavaisin mielin toteaa.

Tarkemmat esiintymisajat- ja paikat löytyvät Oulun kaupungin sivuilta.

Konfest 2024 alkaa lauantaina 13. huhtikuuta ja päättyy sunnuntaina 21.huhtikuuta. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.