Mangan ja animen ystävät kokoontuvat Matsucon-tapahtumaan Pohjankartanon koululle

Matsuconissa on esillä monipuolinen kattaus aasialaista populaarikulttuuria. Kuva vuoden 2019 tapahtumasta. Kuva: Sara Tapio / Matsucon

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kaksipäiväisen Matsucon-tapahtuman odotetaan keräävän viikonloppuna Pohjankartanon koululle lähemmäs tuhat kävijää. Mangan ja animen harrastajille suunnatun messutapahtuman tähtivieras on japanilaisartisti MION.

Pohjankartanon Matsucon-tapahtumassa vieraileva MION on palkittu japanilainen laulaja ja lauluntekijä, joka on parhaillaan Euroopan-kiertueella. Hän esiintyy Pohjankartanon juhlasalissa lauantaina kello 13 ja sunnuntaina kello 14 ja esittää sekoituksen alkuperäisiä sävellyksiä (J-pop, J-rock ja balladeja) sekä covereita kuuluisista animekappaleista.

Matsuconin ohjelmassa on myös muun muassa ulkomaalaisen manga-kustantamo SuBLimen videohaastattelu, jossa päätoimittaja Jennifer LeBlanc kertoo kustantamon toiminnasta.

Tänä vuonna Matsuconissa järjestetään ensimmäistä kertaa soolotanssikilpailu MatsuDance. Ohjelmassa on lisäksi puhe- ja esitysohjelmaa sekä työpajoja, kilpailuja ja muita ohjelmanumeroita, joihin kävijät voivat itse osallistua.

Monipuolisesti aasialaiskulttuuria

Cosplay eli pukuilu on olennainen osa tapahtumaa. Myös muut Japanissa ja Aasiassa syntyneet populaarikulttuuri-ilmiöt ovat esillä, esimerkiksi pelit ja musiikki.

Matsuconissa on myös taidekuja, jossa erilaiset kädentaitoja ja taidetta harrastavat ihmiset voivat myydä omia töitään. Taidekujalta voi ostaa muun muassa harrastajien tekemiä magneetteja, printtejä, koruja ja käsitöitä. Myyntisalissa on esillä suomalaisia yrityksiä, jotka myyvät harrastukseen liittyviä tuotteita. Tarjonnasta löytyy esimerkiksi pehmoleluja, figuureja, makeisia, asusteita ja vaatteita.

Vuonna 2017 ensimmäisen kerran järjestetty Matsucon on ikärajaton, pääsymaksullinen tapahtuma, jonka järjestää Pohjoisten conien kyhääjät -yhdistys. Paikalle odotetaan noin 800 kävijää.

Matsucon 28.-29. lokakuuta klo 10–18 Pohjankartanon koululla. Iltabileet (K18) lauantaina 28. lokakuuta 45 Specialin kellaritiloissa. Lisätietoja: matsucon.fi