Luontopuhetta Loppulasta: ajankohtaista puhetta ja musiikkia ihmisen ja luonnon suhteesta

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun juhlaviikkojen ja Metsähallituksen Luontopalvelujen yhteisessä tapahtumassa Sanginjoen suojelualueella mukana on valokuvataidetta, huuliharppumusiikkia ja kiehtovia keskustelijoita. Ohjelman ensiesitys oli 26. elokuuta Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla.

Keskustelun avaa valokuvaaja Joel Karppanen, jonka Nature Expedition -sarja pohtii ihmisen luontosuhdetta kuvakerronnan kautta. Miksi reissata ottamaan selfie ikonisissa luontokohteisssa, joista on tehty kuuluisia maalauksia ja otettu jo tuhansittain kuvia?

Karppasen kuvasarjan innoittamia teemoja puivat myös Pohjanmaa-Kainuun aluejohtaja Pirkko Siikamäki Metsähallitukselta, tietokirjailija, toimittaja Jenni Räinä. Keskustelua johdattelee kulttuuripersoona ja luovien alojen asiantuntija Petri Sirviö.

Keskustelussa etsitään erilaisia näkökulmia niin luonnon kuin ihmisenkin kannalta katsottuna. Tapahtuman musiikista vastaa Jouko Kyhälä. Kyhälä on musiikin tohtori, jonka pääinstrumenttina on huuliharppu. Kansanmusiikkitaituri Kyhälä soittaa monissa suosituissa kokoonpanoissa ja tekee myös sooloesityksiä.

Tapahtuma on taltioitu Oulun juhlaviikkojen makrokonsertissa 12. elokuuta. Tapahtuman järjestävät Oulun juhlaviikot ja Metsähallitus yhdessä. Tapahtumalla testattiin uudenlaista Konsertti on retki -konseptia. Sanginjoen suojelualue siirtyi alkuvuonna 2021 Oulun kaupungilta Suomen valtiolle ja Metsähallituksen Luontopalvelujen hoitoon.

Lue myös