Lumotut sanat tavoitti liki 14 000 kävijää viiden festivaaliviikon aikana

Unikudelmia-näyttelyssä järjestettiin koko festivaalin ajan päiväkoti- ja koululaisryhmille sanataidetyöpajoja, joihin osallistui yhteensä liki 2000 lasta ja nuorta. Kuva: Juuso Haarala

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot järjestettiin 15. kertaa Oulussa. Osittain virtuaalisesti touko-kesäkuun alun aikana toteutettu festivaali toi paitsi Ouluun myös ihan kaikkialle kirjailija- ja kuvittajavieraita, näyttelyelämyksiä, sanataidepajoja, esityksiä, konsertteja ja asiantuntijapuheenvuoroja.

Festivaalin avasi 3.–9. toukokuuta Virtuaaliviikko, jolloin uutta ohjelmaa julkaistiin viikon jokaisena päivänä. Virtuaaliviikon kokonaisuus oli yleisölle täysin maksuton. Ohjelmaa seurattiin niin kotoa, koulusta, päiväkodista, mummolasta, kahvilasta kuin työpaikaltakin. Virtuaaliviikko keräsi yli 9 000 katselukertaa ympäri Suomen.

”Virtuaaliviikon kirjailijahaastattelut saivat erityistä kiitosta lastenkirjallisuuden ammattilaisilta ympäri Suomen, ja esitykset ja konsertit keräsivät huikean katsojamäärän viikon aikana. Suursuosion saavutti odotetusti Muumiperheen lauluretki, joka keräsi liki 1000 katsomiskertaa jokaisena esityspäivänään”, festivaalin taiteellinen johtaja Kati Inkala iloitsee.

Lopuksi vielä podcast

Tänä keväänä Lumotut sanat toi Ouluun myös Unikudelmia-taidemaailman, joka on festivaalin ikioma tuotanto vuodelta 2017. Kotiinpaluun kunniaksi näyttelyyn rantautui kirjoja ja taideteoksia uusilta tekijöiltä.

Oululainen tekstiilitaitelija Helena Kaikkonen loihti teoksen Muistan sinua kirjailija Elina Rouhiaisen nuortenkirjan Muistojenlukija innoittamana, ja taitelija Auli Sukuvaaran käsissä syntyi taideteos Tuutikki Tolosen lastenromaanista Agnes ja unien avain.

Unikudelmia-näyttelyssä järjestettiin koko festivaalin ajan päiväkoti- ja koululaisryhmille sanataidetyöpajoja, joihin osallistui yhteensä liki 2000 lasta ja nuorta. Kokonaisuudessaan näyttelyssä vieraili yli 4500 kävijää.

”Koulut ja päiväkodit ilmoittautuivat mahtavasti mukaan. Työpajakalenteri täyttyi huimaa vauhtia heti ensimmäisestä ilmoittautumispäivästä lähtien. Tunnelma työpajoissa oli iloinen, innostunut ja kiitollinen – kun nyt vihdoinkin päästiin taas kulttuuritaloon ja taiteen äärelle”, taiteellinen johtaja Anna Anttonen kertoo.

Lumotut sanat -podcast on Oulun lastenkulttuurikeskuksen sanataidekoulun 8-osainen sarja, jossa ääneen pääsevät kaikki sanataidekoulun 5–19-vuotiaat harrastajat. Lasten ja nuorten ääni kuuluu ja kuljettaa läpi koko kahdeksanosaisen sarjan – sisällöissä ja kertojanääninä. Podcastia pääsee kuulemaan osoitteessa www.lumotutsanat.fi/podcast.

 

Lue myös