Kulttuuritalo Valveen alkuvuoden ohjelmistossa niin sirkusta, elokuvia, teatteria kuin konserttejakin

Helmikuussa Valveella järjestetään ensimmäistä kertaa Elläimellistä menua -lastenfestivaali. Kuva: Carita Forsman

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Valveen ohjelmakausi on jo kovaa vauhtia meneillään ja tammikuun aikana nähdään vielä Flow-sirkuksen esityssarja sekä elokuvateatteri Studion japanilainen animaatioelokuva. Helmikuussa kulttuuritalon anti lisääntyy entisestään.

Flow-sirkuksen esinemanipulaatiota ja jongleerausta yhdistävä Meanwhile-teosta esitetään Valvesalissa vielä 26. tammikuuta asti. Elokuvateatteri Studion ohjelmistossa on nähtävillä puolestaan Mizuki Tsujimuran bestselleriin perustuva japanilainen animaatio Lonely Castle in the Mirror 1. helmikuuta asti ja Golden Globe -palkittu Barbie saapuu Studioon 9. helmikuuta.

Helmikuussa talossa vietetään myös festivaalia, kun ensi kertaa järjestettävä Elläimellistä menua – Noin kolomen päivän festari 8.–11. helmikuuta valtaa Valvesalin ja Valvenäyttämön. Uudella, pääasiassa lapsille ja perheille suunnatulla festarilla on tarjolla yhteiskonsertti lastenmusiikkiyhtyeiltä Pentti Punkin Syntymäpäivät, Maailman vahvin pupu ja Soiva Siili.

Ohjelmistossa on lisäksi teatteri Akseli Klonkin näytelmiä sekä Soivan Siilin Hannun eläinlapset -esitys, joka on kuin soiva valokuvanäyttely. Aikuisemmalle yleisölle ohjelmistosta löytyy Peltokurjen ja HietaKetun yhteiskonsertti Iltaelläimet sekä Badwoman-työryhmän ja Akseli Klonkin upouusi näytelmä En lähde täältä milloinkaan.

Myös Valveen kaupunginosakulttuurin ohjelmistosta löytyy musiikkielämyksiä yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlien kanssa: Haukiputaan Teatterikuopalla kuullaan Polenta-yhtyeen konsertti 9. helmikuuta Jazz & Etno -sarjassa sekä Tuomo Uusitalo Trion konsertti 21. maaliskuuta.

Kahvila ja galleriat avoimina

Gallerioissa on tuttuun tapaan esillä kattaus monipuolista taidetta. Parhaillaan Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa on esillä Eriz Morenon Minun väestönsuojani -näyttely. Valvegalleriassa voi tutustua Oulun Taitelijaseuran uusien jäsenten teoksiin, ja Sarjakuvagalleriassa on nähtävissä Emilia Laatikaisen omaelämänkerrallisen teoksen Ei ois susta uskonu -originaalinäyttely.

Seuraavat korttelin gallerioiden avoimet näyttelyopastukset järjestetään torstaina 15. helmikuuta ja 14. maaliskuuta. Näyttelyihin on vapaa pääsy. Kahvila-ravintola Valveen Paljetissa rentoa menoa ja kulttuuri- sekä musiikkimaistiaisia tarjoavat erityisesti perjantaiset Art goes Afterwork -tapahtumat ja Albumiklubit.

Lisätietoa Valveen tapahtumista löytyy tästä linkistä.