Kulttuuria!-esitteestä löytyy tärpit oululaisten ikäihmisten kulttuurinälkään

Valveen koostama Kulttuuria!-esite on ilmestynyt. Mukaan kaivataan myös lisää kulttuurikummeja. Kuva: Tatja Hirvenmäki

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Laura Heikkinen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Syksyn uusi Kulttuuria!-kausiesite on ilmestynyt. Esitteestä löytyvät tuoreet vinkit Oulun kaupungin kulttuuritarjonnasta ikäihmisille. Mukana on esimerkiksi Oulun teatterin ja Oulu Sinfonian ohjelmatärppejä sekä tietoa muusta paikallisesta kulttuuriannista.

Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä esite on tulostettavissa netistä kulttuuritalo Valveen sivuilta, minkä lisäksi se on jaossa paikallisissa ikäneuvoloissa, kirjastoissa sekä erilaisissa ikäihmisten kohtaamispaikoissa.

Paikallisten ikäihmisten kulttuurihyvinvointia edistää myös Kulttuurikummit-toiminta, johon toivotaan mukaan uusia vapaaehtoisia. Kulttuurikummi voi olla kulttuurin harrastaja tai ammattilainen, yksittäinen toimija, koulu tai yhdistys. Tarkoituksena on viedä kulttuurielämyksiä palvelukoteihin vaikkapa musiikkiesityksen tai tarinatuokioiden muodossa.

”Jos tekee työkseen tai harrastaa kulttuuria ja tahtoisi ilahduttaa ikäihmisiä, tämä on hyvä vapaaehtoistoiminnan muoto. Kyse voi olla ihan pienimuotoisesta tai sitten pitkäkestoisemmasta säännöllisestä toiminnasta”, Oulun ikäihmisten kulttuurikoordinaattori Heidi Jäärni summaa.

Kulttuuria!-esite löytyy tästä osoitteesta.

Lisätietoja ikäihmisten kulttuuriasioista löytyy tästä linkistä.