Kirjasto laajentaa rajattuja asiointialueitaan takaisin asiakkaille

Koronan takia kirjastokävijöiden asiointia jouduttiin rajaamaan monin tavoin. Nyt otetaan askelia normaaliin suuntaan. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vaikka kirjasto laajentaa asiointialueitaan, pidetään edelleen lukusalit, lehtisalit sekä kokous- ja työskentelytilat kiinni toistaiseksi. Myöskään varattavia laitteita ei vielä pääse käyttämään. Kirjastoissa on asiakastietokoneita pikakäyttöä ja tulostusta varten.

Kirjastoväki toivoo edelleen, että asiakkaat noudattavat koronasäännöksiä ja kirjastokäynnit ja asiakaspalvelukontaktit pidetään edelleen lyhyinä. Kirjastoon ei myöskään voi jäädä oleskelemaan.

Asiakasmääriä joudutaan edelleen rajaamaan, eikä omatoimikäyttö ole mahdollista. Aseman, Hiukkavaaran, Jäälin, Kastellin ja Puolivälinkankaan kirjastot ovat kiinni, ja niistä tehtyjen lainojen laina-aikoja ja varausten noutoaikoja on jatkettu. Kirjastojen ajantasaiset aukioloajat voi tarkistaa kirjaston verkkosivuilta, OUTI-verkkokirjastosta ja kirjaston asiakaspalvelusta.

Kirjastokäyntien yhteydessä tulee noudattaa hygieniaohjeita ja pitää riittävät turvavälit henkilökuntaan ja toisiin asiakkaisiin. Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa. Kirjaston henkilökunta käyttää maskeja ja visiirejä turvallisuusohjeita noudattaen.

Lisätietoja:

Oulun kaupunginkirjasto: ouka.fi/kirjasto

keskitetty asiakaspalvelu: puh. 08 558 47337, info.kirjasto@ouka.fi

OUTI-verkkokirjasto: outi.finna.fi