Kirjailijayhdistykset kokoontuvat Ouluun talvipäiville – kirjailijoita puhuttavat muun muassa äänikirjat

Kirjailijat Minna Rytisalo (vas.), Heikki Kännö, Johanna Venho ja Juhani Karila kuuluvat Oulussa pidettävien Kirjailijayhdistysten talvipäivien vieraisiin. Kuvat: Laura Malmivaara / WSOY, Sammakko, Veikko Somerpuro / WSOY & Laura Malmivaara / Siltala.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kirjailijayhdistysten talvipäivät on suunnattu erityisesti kirjailijayhdistysten ja Suomen Kirjailijaliiton jäsenille, mutta valtaosa ohjelmistosta on muullekin yleisölle avointa. Päätapahtumapaikka on BusinessAsema (Hallituskatu 36 B), mutta tilaisuuksia on myös Oulun kirjallisuuden talolla, Oulun teatterissa ja Kulttuuritalo Valveella.

Yleisölle avoimia ovat esimerkiksi perjantain avajaistapahtuman keskustelut BusinessAseman Telesalissa kello 13 alkaen. Kolme kysymystä kollegalle -teemalla keskustelevat kirjailijat Essi Kummu ja Minna Rytisalo. Keskustelu on järjestetty yhteistyössä Oulun kaupunginkirjaston kanssa. Äänikirjojen tulevaisuudesta kirjailijan kannalta keskustelevat kirjailijat Johanna Venho ja Heikki Kännö yhdessä Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtaja Ville Hytösen kanssa. Samassa tilaisuudessa Hytönen jakaa Kirjailijaliiton Suunta-palkinnon.

Perjantaina kello 18 alkaen Oulun kirjallisuuden talossa (Hallituskatu 9) kirjailija Jouni Tossavainen esittelee Näköala Haminavuorelle -valokuvanäyttelyä, joka on esillä samassa paikassa 3.3.–24. maaliskuuta. Värivalokuvien lisäksi näyttelyssä on mukana uusia mustavalkeita valokuvarunoja ja kirjailijan ottamia valokuvia.

Lauantaina 25. maaliskuuta kello 15.30 alkaen Oulun teatterissa keskustellaan Pienen hauen pyydystys -romaanin näyttämösovituksesta. Keskustelemassa ovat kirjailija Juhani Karila, ohjaaja Janne Pellinen sekä näyttelijät Jaana Kahra, Ella Lahdenmäki ja Anne Syysmaa. Keskustelun vetää kirjallisuuden ja käsikirjoittamisen läänintaiteilija Janne Rosenvall Taiteen edistämiskeskuksesta. Keskustelu on järjestetty yhteistyössä Oulun teatterin ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.

Kirjailijayhdistykset kokoontuvat lauantaina kello 19 iltajuhlaan Valveen Paljettiin. Pimeät puolet -kirjallisuuskeskustelussa keskustelevat kirjailijat Jenny Kangasvuo, Katariina Vuori ja Jukka Tervo. Keskustelun vetää sarjakuvataiteilija Lauri Ahtinen. Iltajuhlassa esiintyy Skuugi Darlings -yhtye solistinaan Jyrki Mäki.

Oulun kirjailijaseura kuuluu Kirjailijayhdistysten verkostoon, johon kuuluu 34 yhdistystä ympäri Suomen. Kirjailijayhdistysten talvipäivien tarkoitus on luoda tapaamispaikka kirjailijoille sekä kirjoittamisten harrastaville ihmisille, usein tuleville ammattikirjailijoille.

Talvipäivien koko ohjelmisto: www.oulunkirjailijaseura.fi/talvipaivat.