Kesän Sauna avataan jälleen yleisölle – talkoilla löylylautta entistä ehommaksi

”Saunalautan valmistelu- ja huoltotyöt ovat olleet tänä keväänä tavallista mittavammat", kertoo Oulun Rantasaunaseuran puheenjohtaja Jussi Pöllä. Kuva: Anne Laurila

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kesän Saunan toiminta on käynnistynyt jo vuonna 2014, joten tämä kesä on talkoovoimin toimivan Kesän Saunan kymmenes juhlavuosi.

”Saunalautan valmistelu- ja huoltotyöt ovat olleet tänä keväänä tavallista mittavammat”, kertoo Oulun Rantasaunaseuran puheenjohtaja Jussi Pöllä.

”Saunan katto on uusi. Samoin olemme huoltaneet kaikki saunan rakenteet ja pinnat. Parisenkymmentä talkoolaista on ahkeroinut keväällä yhteensä satoja tunteja. Nyt olemme saaneet asiakkaille kaiken valmiiksi ja olemmehan itsekin saunan ystäviä”, toteaa Pöllä.

Tarjolla myös yksityisvuoroja

Sauna saa vielä kesäkuun alussa uuden kiukaan.

”Sauna kun lämpenee viiden kuukauden ajan joka päivä lähes aamusta iltaan, on kiukaan oltava paitsi kestävä, myös ekologinen. Luvassa on siis entistä makoisammat löylyt”, kertoo Jussi Pöllä.

Kesäisin Kesän Sauna on opittu tuntemaan löylyjen lisäksi kulttuuriohjelmastaan. Tulevalla kaudella järjestetään tuttuun tapaan erilaisia teema- ja perinnesaunoja sekä osallistutaan kaupunkifestivaaleihin.

”Uutuutena pystymme tarjoamaan yksityisvuoroja vaikkapa osaksi virkistyspäiviä”, iloitsee Pöllä. Yksityisvuorot sijoittuvat arkipäiviin ennen yleisövuoron alkua.

Oulun Rantasaunaseura ry. on Oulussa vuonna 2005 perustettu yhdistys, joka vastaa Kesän Saunasta. Toiminnan tavoitteena on edistää ja vaalia suomalaista saunakulttuuria sekä rakentaa yleinen ympärivuotinen sauna Tuiraan. Seuran jäseneksi voi liittyä jokainen saunan ystävä.

Lisätietoja Kesän Saunasta tästä linkistä.

 

 

Lue myös