Kaupunki etsii esiintyjiä Oulun Päiville ensi syyskuulle – tuotantotukea haettavissa huhtikuun alkuun

Oulun Päivillä on vuosittain tarjolla runsaasti ohjelmaa ympäri kaupunkia. Kuvituskuva: Sanna Krook

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Päivät kutsuu tapahtumajärjestäjiä ja muita toimijoita tarjoamaan ohjelmaa festivaaleille, jotka järjestetään kuluvan vuoden 6.–8. syyskuussa.

Oulun vanhin kulttuuritapahtuma tarjoilee omaleimaisia, maksuttomia, oululaisia elämyksiä vuosittain. ”Viime vuonna tukien avulla saatiin toteutettua ohjelmaa esimerkiksi palvelutaloihin ja useisiin kaupunginosiin ympäri kaupunkia. Tapahtumat voivat hakea tuotantorahaa 100–5000 ja esitykset 100–500 euroa. Lisäksi osaa tapahtumista voidaan tukea tarjoamalla tiloja ja lainaamalla pientekniikkaa”, toteaa tuottaja Janita Jämsén Oulun kaupungin tapahtumayksiköstä.

Oulun Päivien raati päättää hankittavat tapahtumat sekä muun tuen saajat. Raadin valinnoissa huomioidaan Oulun Päivien ohjelman jakautuminen tasaisesti ympäri kaupunkia, uudenlaiset tapahtumasisällöt, erilaiset kävijäryhmät. Raati koostuu Oulun kaupungin eri alojen asiantuntijoista. Raati pidättää oikeuden määrittää myönnetyn rahoituksen suuruuden. Oulun Päivät hankkii festivaaliohjelmistoa, kyseessä ei ole avustus.

Ilmoittautua voi ilman tukihakemustakin

Hakemukset ja ohjelmaideat tulee jättää 2. huhtikuuta mennessä. Ehdotusten tulee olla suomen- tai englanninkielisiä. Oulun kaupunkiorganisaation eri yksiköt eivät voi hakea rahallista tukea. Valittuihin tapahtumajärjestäjiin ja esityksiin ollaan yhteydessä huhtikuun 2024 loppuun mennessä.

Tarkemmat ohjeet tapahtumajärjestäjille ja hakulomake löytyy Oulun Päivien verkkosivuilta. Oulun Päivät voi hankkia valittuja tuotantoja rahallisesti tai tukea tapahtumien tekoa tarjoamalla tapahtumapaikkoja ja tekniikkaa.

Oulun Päivien ohjelmaan voi ilmoittautua mukaan myös ilman tukea. Jos tapahtuma ei tarvitse tukea, sen voi ilmoittaa osaksi Oulun Päivien ohjelmaa suoraan Oulun kaupungin tapahtumakalenterin kautta – kalenterissa tulee vain kohdistaa tapahtuma Oulun Päivien ohjelmaan. Kalenterin kautta ilmoitetut tapahtumat pääsevät mukaan Oulun Päivien ohjelmaan ja yhteismarkkinointiin elokuussa.

Myös Oulu kylässä -festivaali hakee toimijoita

Oulu kylässä -festivaali pidetään Mannerheiminpuistossa 6. syyskuuta.  Festivaali esittelee oululaisia toimijoita, järjestöjä, harrastusmahdollisuuksia sekä Oulun kaupungin eri palveluita vasta kaupunkiin muuttaneille uusille oululaisille.

Festivaalin ohjelmalavoilla nähdään oululaista osaamista ja moninaista kulttuuria. Oulu kylässä järjestetään osana Oulun Päiviä. Oulun Päivien tuotantorahahakemuksella voi hakea myös esiintyjäksi Oulu kylässä -festivaalille.

Festivaali hakee myös oululaisia kulttuuritoimijoita, järjestöjä sekä Oulun kaupungin eri toimialoja esittelemään toimintaansa. Mannerheiminpuistossa on mahdollisuuksia monenlaiseen esittelyyn sekä osallistavan aktiviteetin järjestämiseen: alueelle järjestetään telttoja ja mahdollisia ovat erilaiset näytökset, kilpailut ja kokeilut. Toimijahaku on avoinna 7.8.2024 asti.

Oulun Päivien kokoavista järjestelyistä vastaa Oulun kaupungin tapahtumayksikkö.