Kansainväliset ilmakitaramestarit saapuvat jälleen ottamaan mittaa toisistaan – finaalikokoonpano täydentyy mustilla hevosilla

Viime vuoden maailmanmestari Kirill "Guitarantula" Blumenkrats palaa Ouluun puolustamaan titteliään. Kuva: Sanna Krook

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun ilmakitaransoiton MM-kisat käydään Rotuaarilla jälleen perjantaina 25. elokuuta. Tänä vuonna kansalliset mestarit tulevat Australiasta, Belgiasta, Ranskasta, Saksasta, Irlannista, Japanista, Sealandista, Ruotsista ja Yhdysvalloista.

Näiden kahdeksan maan kilpailijaa haastavat nykyisen mestarin Kirill ”Guitarantula” Blumenkratsin Rotuaarin finaalissa.

Tänä vuonna panokset ovat vieläkin korkeammat, kun lavalla on kolme kaksinkertaista maailmanmestaria taistelemassa kolmannesta tittelistään, vanhat ilmakitaristit palaamassa Ouluun ja lisäksi uudet maat, joiden mestarit rokkaavat maailmanmestarin tittelistä.

Finaalin kokoonpano selviää lopullisesti, kun Dark Horse -karsintakierros pidetään 45 Specialissa torstaina 24. elokuuta. Sieltä ainakin yksi kisaaja liittyy mestareiden seuraan kilpailemaan lopullisesta maailmanmestaruudesta vuodelle 2023.

RANSKA

Viime vuoden maailmanmestari Kirill ”Guitarantula” Blumenkratsin lisäksi Ouluun palaa myös kaksinkertainen Ranskan mestari Frederic ”French Kiss” Reau (kuvassa alla). Hän sijoittui toiseksi viime vuoden mestaruuskilpailuissa ja taistelee varmasti voitosta.

Frederic ”French Kiss” Reau. Kuva: Juuso Haarala

AUSTRALIA

Hän on kotoisin Perthistä, maailman eristyneimmästä pääkaupungista. William ”Billy Damage” Denton on rokannut ilmakitaraa 17 vuotta, mutta tämä on hänen ensimmäinen matkansa Ouluun. Tämä aussilegenda sytyttää lavan tuleen. Kisaajasta ei ollut saatavilla kuvaa.

BELGIA

Belgialainen mysteerimies Bryan ”Dirty Beaujolais” Antoine matkustaa Suomeen yrittääkseen napata voiton Belgialle. On kulunut 11 vuotta siitä, kun hän viimeksi oli Suomessa.

Bryan ”Dirty Beaujolais” Antoine. Kuva: Belgian kansallinen kisaorganisaatio

SAKSA

Edellisestä Saksan maailmanmestarista on kulunut jo 12 vuotta – muuttaako Martin ”Shorty” Rüthschilling sitä? Ilmassa on voitontahtoa. Kuvaa ei ollut saatavilla.

IRLANTI

Gergely ”Gregory” Szentesi joutuu usein kummallisiin tilanteisiin, kuten lentämään Suomeen soittamaan ilmakitaraa koko maailman edessä. Hän on valmistautunut maailmannäyttämölle huolellisesti, joten luultavasti meillä on edessämme kunnon show. Kuvaa ei ollut saatavilla.

JAPANI

Nanami ”Seven Seas” Nagura palaa Ouluun kaksi maailmanmestaruutta vyöllään, hän janoaa varmasti legendaarista asemaa olla ensimmäinen ilmakitaristi, jolla on kolme mestaruutta.

Nanami ”Seven Seas” Nagura. Kuva: Juuso Haarala

SEALAND

Lloyd ”Stonehenge” Weema on harrastanut ilmakitaraa jo pitkään. Tänä vuonna hän on ensimmäinen Sealandin kansallinen mestari, joka kilpailee ilmakitaran maailmanfinaalissa. Sealand on edustajana kummajainen, sillä paikka ei virallisesti valtio, vaan pieni ilmatorjuntatykin jalusta kaakkois-Englannin edustalla. Kuvaa ei ollut saatavilla.

RUOTSI

Raikas tuulahdus pohjoisesta! Ruotsin kansallismestarina ilmakitaraperheeseen liittyy Linnea ”Mistrex Linn” Minin Kiirunasta, Ruotsista. Rakkaan naapurimaamme naisedustajaa kannattaa tulla kannustamaan.

Linnea ”Mistrex Linn” Minin. Kuva: Ruotsin kansallinen ilmakitaraorganisaatio

USA

Tänä vuonna viidennen kansallisen mestaruutensa voittanut kaksinkertainen maailmanmestari Matt ”AIRstotle” Burns palaa Ouluun. Pystyykö hän tekemään historiaa?

Matt ”AIRstotle” Burns. Kuva: AirGuitar Oulun kisaorganisaatio

Lisätietoja ilmakitaraorganisaation kotisivuilta tästä linkistä.