Jo kuudennen kerran talo täynnä taidetta – Oulun Taiteilijaseura viettää 60-juhlavuottaan

Oulun Taiteilijaseura on tehnyt myös 60-vuotisjuhlan kunniaksi taiteilijoistaan esittelyvideoita, joihin voi tutustua Talo täynnä taidetta -tapahtuman yhteydessä. Kuva: Sanja-Kaisa Nuortimo

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Suuren suosion saavuttanut Talo täynnä taidetta -tapahtuma järjestetään nyt kuudennen kerran. Näyttely on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä näin laajasti teoksia alueen taiteilijoilta yhdellä kertaa. Osallistuvia taiteilijoita on tänä vuonna ennätysmäärä eli 92. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja teokset voi ostaa tai lainata heti mukaan.

Oulun Taiteilijaseura -63 ry. haluaa taidemyyntinäyttelyllä ja lainaamotoiminnallaan madaltaa kynnystä taiteen ostamiseen sekä esitellä laajan kirjon teoksia alueen taiteilijoilta. Taiteen lainaus ja ostaminen on kasvattanut suosiotaan viime vuosina.

”Taidelainaus on edullinen ja helppo tapa hankkia taidetta kotiin, vain 30 euron kuukausierämaksulla voi ostaa taidetta omakseen. Teoslainaamisen etuna on mahdollisuus sovittaa taulua kotiin ennen lopullista ostopäätöstä. Taidetta voi lainata myös lyhytaikaiseen käyttöön”, järjestäjät toteavat.

Taiteilijoista omat esittelyvideot

Tapahtuman järjestävä Oulun Taiteilijaseura -63 ry. on Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun visuaalisen alan taiteilijoiden etujärjestö, joka viettää 60-vuotisjuhlaa tänä vuonna. Yhdistys järjestää näyttelytoimintaa Galleria 5:ssä , ARTtilassa ja Pimentossa sekä välittää jäsentaiteilijoiden teoksia ARTo Taidelainaamo ja -myymälässä.

Myyntinäyttelyn yhteydessä Oulun Taiteilijaseura esittää 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Pimentossa jäsentensä esittelyvideoita ja tuo tutuksi alueen taiteilijoita ja seuran toimintaa. Minuutin mittaisilla videoilla jäsenet tarjoavat yleisölle kurkistuksia työhuoneelleen, avaavat työskentelyprosessiaan tai esittelevät valmiita teoksia.

Lista taiteilijoista löytyy tästä Taiteilijaseuran linkistä.

Oulun Taiteilijaseura -63 ry:n taidemyyntinäyttely 5.-30.4. Avoimet avajaiset ti 4.4. klo 18-20.  Näyttely avoinna ke-pe klo 12-18 ja la-su klo 12-16. Galleria 5, ARTo Taidelainaamo ja -myymälä ja ARTtila osoitteessa Hallituskatu 5, Oulu.