Iskelmätähti Pasi Kauniston elämää seuraileva musiikkiteatteriesitys nähdään Valveella

Kuvassa Badwoman ryhmän näyttelijät eli Tuuli Jartti ja Sini-Sisko Calamnius, jotka esittävät musiikkiteatteriesityksen pääosat. Kuva: Tiina Wallin

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tuuli Jartti ja Sini-Sisko Calamnius tarttuvat tällä kertaa iskelmäntaivaan ikoniin ja tuovat helmikuussa Valveelle kantaesityksenä teoksensa Pasi Kauniston elämästä.

Työryhmä Badwoman ja Teatteri Akseli Klonk tuovat helmikuussa kantaesityksenä Valvenäyttämölle En lähde täältä milloinkaan -musiikkiteatteriteoksen.

En lähde täältä milloinkaan -esitys on Badwomanin Köyhyys-trilogian kolmas, itsenäinen osa. Badwoman on esitystaiteilija Sini-Sisko Calamniuksen ja muusikko-näyttelijä Tuuli Jartin esityksiä valmistava, autofiktiivinen bändi.

pasi kauniston levyt

Pasi Kauniston tyttären tekemä kirja ilmestyi vuonna 2022 ja itse laulajataiteilija muistetaan lukuisista hiteistä, kuten Lakeuden kutsu ja Sanat eivät riitä kertomaan.

Pohjana kirja

Esitys pohjautuu Milja Kauniston kirjaan Elävän laulajan sielu (Helsinki, Gummerus, 2022). Esityksen keskiössä on iskelmätähti Pasi Kaunisto sekä hänen vaimonsa kuvataiteilija Irmeli Kaunisto.

Kaunisto koki 1970-luvulla todeksi satumaisen nousun suosioon ja vaurauteen, mutta sai myöhemmin urallaan tuta myös taiteilijaelämän karun kääntöpuolen. Kaunistojen tarinaan nojaten teos on kuulas, riipivä, hersyvä ja synkkä tulkinta kaiken menettämisestä ja irtipäästämisestä, rakkaudesta ja toivosta, yksinäisyydestä, ulkopuolisuudesta ja laulun parantavasta voimasta.

Esityksen valosuunnittelusta vastaa Indrek Virronen ja yhteistyössä ovat Akseli Klonk, näyttelijä Sirpa Grip, sekä koreografinen konsultti Jouni Järvenpää.

Ensi-ilta perjantaina 2. helmikuuta 2024 klo 18 Kulttuuritalo Valveen Valvenäyttämöllä.

Lue myös