Haukiputaan Teatterikuopassa Mikko ja Johanna Iivanainen – tarjolla lämpöä ja valoa vuoden pimeimpään aikaan

Mikko ja Johanna konsertoivat Teatterikuopalla. ”Kutsumme lämpimästi tervetulleeksi kuvitteellisen talvisen luonnon helmaan nuotion äärelle, jossa valo lopulta voittaa.”

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Laulaja-lauluntekijä Johanna Iivanainen kiertää yhdessä miehensä, kitaristi Mikko Iivanaisen kanssa Talven tulilla -keikkojen merkeissä marras–joulukuussa. Perjantaina 18. marraskuuta he esiintyvät Haukiputaan Teatterikuopalla kymmenen vuoden tauon jälkeen.

”Mahtavalta tuntuu tulla Teatterikuopalle, joka on kotoisan tuntuinen ja hyvä paikka esiintyä. Tykkään ihan hirveästi siitä salista. Just sopivan kokoinen”, Johanna Iivanainen kertoo. 

Talven tulilla -kiertueella on mukana joitakin joululaulujakin, mutta duon esittämien laulujen aikana esiintyjät ja yleisö ovat talven pimeimpään aikaan kuvitteellisesti ulkona tähtitaivaan alla nuotiolla.

 ”Noin puolet lauluista on Mikon ja omia sävellyksiäni ja puolet muiden kappaleita.”

Oulusta etelään

Duo esittää pianon ja kielisoittimien säestyksellä lauluja Mikko Iivanaisen soololevyltä, Johanna Iivanaisen Kadotaan uneen ja Mustarastas laulaa -albumeilta. Konsertissa kuullaan myös Sibeliuksen Jo Joutuu ilta, K. Hämäläisen Lapin äidin kehtolaulu ja Alison Kraussen Get Me Through December.

Tyylitajuinen, herkkä ja sielukas laulu ja soitanta syntyy jo yli kaksikymmentäviisi vuotta yhdessä olleen pariskunnan yhteistyöstä.

Johanna Iivanainen on (s. 1976) on oululaislähtöinen nykyään Mäntsälässä asuva laulaja-lauluntekijä.

”Äitini on Iin Oijärveltä ja isäni Rantsilasta, mutta koko ikäni ennen Helsinkiin muuttoa asuin Oulussa.”

Madiksen kasvatti

Johanna Iivanainen aloitti pianonsoiton viisivuotiaana Oulun konservatoriossa. Ylioppilaaksi hän valmistui Madetojan musiikkilukiossa ja jatkoi sieltä musiikkikasvatuksen opiskelua Oulun yliopistossa. Kiinnostus jazziin vei hänet opiskelemaan Oulunkylän Pop & Jazz Konservatorioon.

Suurelle yleisölle Johanna Iivanainen on tullut tutuksi SuomiLove-tv-ohjelman housebändin solistina 2014–2019. Hänen raikkaan luonnollinen esiintymisensä ja sävykäs tulkinta on saavuttanut suuren suosion ja varsinkin hänen monipuolisuutensa hurmaa, kattaen levytyksiä jazzin acapellan, popin, dancen ja lastenmusiikin alueelta. Iivanaisen kattava discografia sisältää yli 50 levytystä.

Johanna Iivanainen lopetti opettamisen 15 vuotta sitten, joten korona kuritti kovasti esiintymisillä elävää pariskuntaa.

”Mikolta oli ilmestynyt soololevy. Ei ihan saanut omaa kiertuettaan tehtyä. Minulla oli tulossa Johanna Kurkelan kanssa iso kiertue. Se ei ole vieläkään toteutunut.”

Laulajattaren uusin Broken River -albumi ilmestyi viime vuonna. Kiertue-elämä alkoi lokakuussa 2021, tosin joitakin keikkoja siirtyi keväälle.

”Valppaus on kuitenkin koko ajan kehossa, että asiat voi muuttua hetkessä. Nyt näyttää hyvältä ja on paljon esiintymisiä.”

Talven tulilla -konsertti, pe 18. 11. klo 19.00 Haukiputaan Teatterikuopassa.