Flow Productionsin ja Lumo Companyn vaikuttava Aer ensi-illassa kulttuuritalo Valveella

Kuva: Janne-Pekka Manninen. AER on Flow Productionsin ja Lumo Companyn yhteistuotanto.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vaikuttava Aer viittaa ilmaan, tuuleen ja ilmavirtaukseen, elämää ylläpitävään elementtiin. Esitys yhdistää sirkus- ja tanssitaidetta, visuaalisuutta ja musiikkia luoden kokonaisvaltaisen kokemuksen.

Teos hyödyntää visuaalisuudessa ja näyttämötoiminnassa materiaaleja, kuten silkkipaperia ja kiviä – näistä kontrastisista elementeistä rakentuu maailma, jonka sisään katsojat asettuvat seuraamaan esitystä. Ylöspano on samaan aikaan intiimi ja valtava.

Teoksen ovat luoneet sirkustaiteilija Hanna Moisala, tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunula, pukusuunnittelija Pirjo Valinen, äänisuunnittelija Aake Otsala, valosuunnittelija Jukka Huitila, lavastaja Heidi Kesti ja kuvaaja Janne-Pekka Manninen.

Yli-Maunulan ja Moisalan voimaa

Flow Productionsin taiteellisen johtajan, tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunulan ura on jatkunut yli 40 vuotta. Hän esiintyy ja ohjaa, mutta myös kuratoi ja tuottaa. Hänelle on myönnetty useita taiteilija-apurahoja ja palkintoja, esimerkiksi viisivuotinen taiteilijaprofessoriapuraha, Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan maakuntarahaston tunnustuspalkinto sekä 2019 Pro Finlandia -mitali.

Hanna Moisala on sirkustaiteilija, joka valmistuttuaan Turun Ammattikorkeakoulun sirkuslinjalta ja Lontoon National Centre for Circus Arts -koulusta on työskennellyt esiintyjänä useiden ryhmien teoksissa.

Hän on ohjannut ja tuottanut toistakymmentä sirkusteosta erilaisille näyttämöille perustamassaan Lumo Companyssa ja esiintynyt teoksillaan ja numeroillaan niin festivaaleilla, varieteessa kuin teoskiertueillakin Suomessa, Englannissa ja lukuisissa muissa maissa.

Sirkustaiteilijan työnsä lisäksi Moisala on kiertänyt maailmaa myös Leningrad Cowboys -yhtyeen taustatanssijana, esiintynyt elokuvissa ja opettanut National Centre for Circus Artsissa sekä eri nuorisosirkuksissa.

Esitykset Valvesalissa 16.-24.10.2021. Lipunmyynti Ticketmaster ja Valveen lipunmyynti.