Elokuvafestareilla ennätysmäärä nuoria käsikirjoitustapahtumassa Oulussa – mukana leirillä opettamassa myös oululaisia elokuvantekijöitä

Whatevergroupin Antti Kairakari, Aleksi Puranen ja Antti Kaarlela ovat myös lupautuneet käsikirjoitusleirin opettajiksi. Kuva: arkisto/Anne Laurila

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pajoihin voi osallistua omalla äidinkielellään ja myös käsikirjoituksen voi kirjoittaa omalla pohjoismaisella äidinkielellä.

Joka syksy kaikkien Pohjoismaiden joukosta valitaan 9 finalistia osallistumaan lyhytelokuva-mentorointiohjelmaan. Northern Script huipentuu vuoden lopussa järjestettävään viikon kestävään käsikirjoitusleiriin, joka järjestetään marraskuussa Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä.

Leiri on pohjoismaisille finalisteille täysin maksuton ja siihen sisältyy kansainvälisiä käsikirjoituspajoja, filmialan ammattilaisvierailuja, lyhyelokuvan tekemistä & VIP liput Oulun Filmifestivaaleille. Leirillä viimeistellyt lyhytelokuvat näytetään festivaaliyleisön edessä Oulun leffafestivaalin lopussa.

Ennätysmäärä osallistujia

Vuosi on historiallinen, sillä koskaan aiemmin nuoria ei ole osallistunut näin laajasti Pohjoismaista. Mukana on nuoria käsikirjoittajia Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista sekä Färsaarilta. Tapahtuman päävastuullinen järjestäjä on Mediametka.

Tapahtuman tiimoilta tätä hanketta varten on tehty satoja työtunteja etukäteen niin nuorten- kuin hankkeen pohjoismaisien partnerien puolesta ja järjestäjillä on ilmassa suuren juhlan tuntua. Käsikirjoitukset ovat valmiina ja lyhytelokuvat kuvataan festivaaliviikolla yhteistyössä OSAO:n media-alan ja kuvallisen ilmaisun opiskelijoiden kanssa ympäri Oulua. 

Pohjoismaiset finalistit yhteistyössä OSAO:n ammattiopiskelijoiden kanssa tekevät – ensimmäistä kertaa historiassa – leirin aikana kolme pohjoismaista lyhytelokuvaa, jotka saavat ensi-iltansa festivaalin palkintojenjakotilaisuudessa 19. marraskuuta. Lyhytelokuvien teemana tänä vuonna on pakkomielle, yliluonnollinen ja katumus.

41. Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali 12.–20.11.2022. Koko ohjelmisto on osoitteessa www.oulufilmfestival.fi.

Käsikirjoitusviikon ohjelma:

Maanantai 14.11.

  • Susikoira Roi, käsikirjoittaja Antti Kairakari, käsikirjoittaja Aleksi Puranen ja tuottaja Antti Kaarlela.

Tiistai-keskiviikko 15.–16.11.: 

  • Tytöt tytöt tytöt, tuottaja Elina Pohjola
  • Mire Bala Kale Hin – romanitarinoita eri maista + babybox, ohjaaja, käsikirjoittaja Katariina Lillqvist
  • Akvaariossa, käsikirjoittaja Tara Mahmoudi-Zadeh.
  • Muumipapan uratyöt – erään nuoren Muumin seikkailut, ohjaaja, käsikirjoittaja Ira Carpelan ja tuottaja Tom Carpelan

Keskiviikko-torstai 16.–17.11.:

  • Free skate, ohjaaja, tuottaja Roope Olenius ja pääosan esittäjä, käsikirjoittaja, tuottaja Veera W. Vilo
  • Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka, ohjaaja Väinö Weckström ja ohjaaja Jarkko Felin
  • Punaiset hiusnauhat, ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja Franziska Schönenberger ja ohjaaja, animaattori Jayakrishnan Subramanian

 

 

 

Lue myös