Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaali alkaa ensi viikonloppuna – avajaiselokuvana uusi Susikoira Roi

Tipi ja Elina Patrakka ovat Susikoira Roi -elokuvan tähdet. Kuva: Kimmo Korhonen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalien yksi vetonaula on uusi Susikoira Roi -elokuva, joka nähdään festivaalilla ennakkoon avajaiselokuvana maanantaina 14.11. Valvesalissa. Näytökseen on tulossa elokuvan näyttelijöitä ja muita tekijöitä.

Pääosin Raahessa kuvattu elokuva pohjautuu edesmenneen oululaiskirjailija Jorma Kurvisen Susikoira Roi -kirjasarjaan. Rane Tiukkasen ohjaama ja Antti Kairakarin ja Aleksi Purasen käsikirjoittama elokuva on mukana lastenelokuvien ja kotimaisessa kilpailussa sekä ehdolla parhaan eurooppalaisen lastenelokuvan Oulun ECFA -palkinnon saajaksi.

Veetu Hietanen ja Mikael Ehn ovat pääosissa elokuvassa Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka.

Tarjolla on muitakin tuoreita kotimaisissa seikkailuelokuvia, kuten Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka, Vinski ja näkymättömyyspulveri sekä Muumipapan urotyöt – erään nuoren muumin seikkailut, joissa kaikissa lasten uteliaisuus ja rohkeus auttavat heitä ongelmien ratkaisussa.

Robottiveli kurkistaa tulevaisuuteen ja Näpit  irti  isästäni! kulkee sadunomaisessa  maailmassa. Hurjiin seikkailuihin lähdetään Kanakani ja tuomion hamsteri – sekä Haamulan veljekset  ja kartanon kummitukset -elokuvissa. Polku vapauteen kertoo hurjasta pakomatkasta toisen maailmansodan aikana.

Ukraina teemamaana

Festivaalin teemamaana on tänä vuonna Ukraina, ja erikoisohjelmistossa nähdään   sekä fiktiivisiä elokuvia että dokumentteja. Mukana on vauhdikas koko perheen animaationseikkailu Pieni suuri sankari Gulliver (Ukraina 2020), mutta myös vakavahenkisempi Olga (Sveitsi / Ranska 2021), joka kertoo sinnikkäästä ukrainalaisesta telinevoimistelijasta.

Festivaalilla nähdään myös 11-vuotiaan ukrainalaistytön itse kuvaama lyhytdokumentti Minä.11-vuotias. Sota. joka kertoo siitä, millaista arki on sodan keskellä (Ukraina 2022).

Mukana paljon tekijävieraita

Festivaali käynnistyy jo tulevana lauantaina perheen pienimmillekin sopivalla Perhekinolla Valveen Studiossa kello 12. Ohjelmassa on seitsemän lyhytelokuvaa.

Festivaalin elokuvat esitetään valkokankailla Valvesalissa sekä elokuvateatteri Studiossa, jotka kummatkin sijaitsevat kulttuuritalo Valveella. Useissa näytöksissä on paikalla tekijävieraita, jotka kertovat teoksistaan ja keskustelevat katsojien kanssa elokuvista ja niiden tekemisestä.

Palkintojenjakotilaisuus järjestetään lauantaina 19.11. klo 14 Valvesalissa. Tilaisuuden jälkeen näytetään lastenelokuvien kilpailun voittajaelokuva ja ECFA-lyhytelokuvakilpailun voittaja. Palkintojenjakoon ja elokuvanäytöksiin on vapaa pääsy. Muut palkitut elokuvat esitetään sunnuntaina 20.11. Studiossa kello 12 alkaen.

Koko ohjelmisto osoitteessa www.oulufilmfestival.fi.

 

Lue myös