Dance Hack yhdistää teknologian ja tanssin – viikko huipentuu kansainvälisten tanssitaiteilijoiden Demo Day -esitykseen

Viime vuonna Dance Hack -tapahtuma pidettiin Pikisaaressa. Kuva: Janne-Pekka Manninen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Maanantaina alkaneen Oulu Dance Hack -viikon antia kootaan perjantai-iltapäivänä 29. syyskuuta Kulttuuritalo Valveen Valvesalissa järjestettävässä Demo Dayssa, johon yleisöllä on vapaa pääsy. Esitykseen osallistuu useita tanssitaiteilijoita Euroopasta, ja tansanialainen tanssitaiteilija liittyy mukaan videolinkin välityksellä. Tiimiin kuuluu myös paikallisia ja suomalaisia tanssi-, media- ja valotaiteilijoita.

Oulu Dance Hack on teknologiaa ja esittävää taidetta yhdistävä tapahtuma, johon yrityksillä, tutkimusryhmillä ja opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua. Tarkoituksena on käyttää saatua teknologiaa eri taiteellisin tavoin, jotka eivät aina ole tuotteelle ominaisia. Sana ”hack” viittaa hakkerointiin, eli ideana on “hakkeroida” teknologiaa ja muokata sen käyttötarkoitusta. Tapahtuman järjestää TaikaBox ry, joka on oululainen tanssia ja teknologiaa yhdistävä voittoa tavoittelematon yhdistys

Tuottaja Tanja Råmanin mukaan aiemmat Dance Hack -tapahtumat ovat herättäneet kiinnostusta useissa yrityksissä. Oulu Dance Hackissa aiemmin hyödynnetty teknologia sisältää muun muassa infrapunakameroita ja lattiaprojektioita, robottikäsiä, 3D-liikeseurantaa, droneja ja monikäyttösensoreita.

”Pyrimme tarjoamaan yrityksille mahdollisuuden osallistua tapahtumaan, joka lähestyy teknologian tuotekehitystä poikkeuksellisella tavalla. Osallistuvat yritykset saavat halutessaan pääsyn mittavaan mittaustietoon, avaten ovet mahdolliseen osallistumiseen kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumassa vuonna 2026”, Råman kertoo TaikaBox ry:n tiedotteessa.

TaikaBox on Oulu 2026 -kulttuuripääkaupunkihankkeen virallinen kumppani. Ensi toukokuussa järjestetään usean maan yhteinen EU Dance Hack. Haku siihen aukeaa paikallisille yrityksille lähiaikoina.

Demo Day Kulttuuritalon Valveen Valvesalissa perjantaina 29. syyskuuta kello 14. Lisätietoja: https://taikabox.com/hack/

 

 

Lue myös