Burt Bacharachin hitit soivat Oulu Sinfonian ja Umo Helsinki Jazz Orchestran yhteiskonsertissa

Tuomo Prättälä on ollut mukana useissa kokoonpanoissa soittajana ja säveltäjänä sekä julkaissut kolme soololevyä taiteilijanimellä Tuomo

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulussa ja Raahessa esitettävissä Tribute to Burt Bacharach -konserteissa kunnioitetaan helmikuussa 2023 menehtynyttä amerikkalaista säveltäjälegendaa, jonka tuotannosta ei superhittejä puutu. Kapellimestari Teemu Takanen on sovittanut kappaleet muotoon, jossa sinfoniaorkesteri ja big band sulautuvat saumattomasti yhteen.

Oulu Sinfonia ja Umo Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät rivinsä ja tuovat Ouluun sekä Raaheen ohjelmiston, jossa yleisö pääsee nauttimaan Burt Bacharachin laajasta tuotannosta.

Kolmella Oscarilla ja kuudella Grammylla palkittu säveltäjä tunnetaan parhaiten lauluistaan The Look Of Love, Walk On By, Raindrops Keep Falling On My Head ja I Say A Little Prayer. Kappaleiden suosiosta kertoo myös se, että niitä on levyttänyt vuosien varrella yli tuhat eri artistia.

Konsertin solisteina toimivat Tuomo Prättälä ja Nia Mya. Prättälä tuli 2000-luvun alussa tunnetuksi Quintessence-yhtyeen ja tämän pohjalta syntyneen funk-kokoonpano The Q-Continuumin myötä ennen ryhtymistään soolouralle. Mya puolestaan on palkittu jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja, jolla on vankka asema Suomen jazzpiireissä.

Tribute to Burt Bacharach -konsertit keskiviikkona 29.11. klo 18.00 Raahesalissa Raahessa ja torstaina klo 10.00 sekä 19.00 Madetojan salissa Oulussa. Oulun konserteista klo 10 kuultava konsertti on noin tunnin mittainen lounasajan konsertti ja klo 19 alkava konsertti kahden tunnin koko illan konsertti.

Lue myös