Alpakat ja aasit ilahduttavat Hoosianna-juhlassa Oulun tuomiokirkon edustalla

Tuomiokirkon edustalla vietetään 2. joulukuuta Hoosianna-juhla, johon on yleisöä tulossa ilahduttamaan alpakat ja aasit. Kuva: Pasi Rytinki/ HuliVili

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulussa järjestetään lauantaina 2. joulukuuta suuri Hoosianna-juhla sekä Tiernapoika- ja Soma-ensemblen konsertti. Hoosianna-juhla on nyt kymmenettä kertaa ja tilaisuudesta on muodostunut oululainen perinne joulun aloittamisen juhlana.

Juhlaa vietetään Oulun tuomiokirkon edustalla ja tervehdykset esittävät pastori Lauri Holma, Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä ja piispa emeritus Samuel Salmi.

Mukaan tulee myös eläimiä, jotka asustelevat normaalisti kotieläinpiha HuliVilissä. Aasit ovat nimeltään Jummi ja Jose ja alpakat ovat Yanny ja Bruno.

Tapahtuma alkaa oululaisen, tunnetun säveltäjän, Leevi Madetojan säveltämällä Arki huolesi kaikki heitä -laululla. Lisäksi kuullaan puhallinmusiikkia ja laulamme yhdessä, ikiaikaisen laulun Maa on niin kaunis.

Koko juhlan huipennus on Hoosianna-hymni. Yhteinen Hoosianna avaa suomalaisten sydämet joululle, ja paikalle kutsutaan kaikkia läheltä ja kaukaa jakamaan joulun ja adventinajan tunnelmaa.

Uusittu Tiernapoika-esitys

Hoosianna-juhlan jälkeen on tuomiokirkossa Soma-ensemblen konsertti kello 18.30. Konsertin pääteoksena kuullaan ja nähdään oululaisille ikituttu Tiernapojat musiikillisesti ja näyttämöllisesti uudella tavalla toteutettuna.

Teos on kuulunut Soman jouluohjelmistoon vuodesta 2018, ja se on kuoron kantaesittämä ja levyttämä tilausteos säveltäjä Yrjö Hjeltiltä. Hjeltin sävelkieli ja oululaisen tanssitaiteilija Elena Vuoksiolan koreografia vievät vanhan tarinan kokonaan uudelle tasolle: köyhien laulajapoikien muinainen mysteerinäytelmä aukeaa yleisölle kaikessa kauneudessaan ja kauheudessaan.

Tiernapoikien lisäksi konsertissa kuullaan suomalaista joulumusiikkia erityisesti Soma Ensemblen miesäänten tulkitsemana. Kokonaisuuden päättää yhteislauluna Hoosianna-hymni.

Hoosianna-tapahtuma Oulun tuomiokirkossa 2. joulukuuta klo 18 sekä klo 18.30 Soma-ensemblen konsertti.