Ammuu-orkesterin Traktori ja äitienpäivän barokkikonsertti soivat Valveen Lumotut sanat -festivaalilla

Traktori-konsertti kuullaan Valvesalissa sunnuntaina 7. toukokuuta. Kuva: Sami Perttilä

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lastenmusiikkiorkesteri Ammuun tavaramerkkeinä pidetään raikkaita ja kekseliäitä sovituksia sekä tempaavaa soittoa ja laulua. Traktori-konsertissa Piippolan Saara on hankkinut uuden traktorin. Ennen kuin traktori pääsee varsinaisiin töihinsä, matkassa on monta mutkaa, joiden selvittelyssä tarvitaan niin Piippolan eläinten kuin lastenkin apua. Konsertti kutsuu kaikenikäiset kuulijat mukaan laulamaan ja leikkimään kulttuuritalo Valveelle.

Äitienpäivänä tarinallinen kamarikonsertti

Äitienpäivän barokkikonsertti Keskellä joki kaartelee kutsuu kuulijat Ystävä joella -näyttelyyn kuulemaan, miten barokkisoittimet soivat joen rannalla. Konsertissa Ystävä joella -kirjan tekstit sekä vanha barokkimusiikki polveilevat yhdessä ja vaikuttuvat näyttelyn visuaalisesta maailmasta.

Konsertti on suunniteltu koko perheelle, ja se on myös oivallinen mahdollisuus kuulla ja nähdä harvinaisempia soittimia. Mutta mitä tapahtuu, kun spinetti ja piisami kohtaavat?

”Tässä konsertissa yhdistyy monta hienoa juttua: klassinen musiikki, immersiivinen ja intiimi näyttelytila sekä näyttelyn ja sen taustalla olevan kirjan tarinat. Kokonaisuus on ainutlaatuinen ja varmasti hyvin mieleenpainuva”, Lumotut sanat -festivaalin taiteelliset johtajat ja Valveen sanataidekoulun vastuuopettajat Anna Anttonen ja Kati Inkala kuvailevat.

Traktori-konsertti Valvesalissa sunnuntaina 7.5. klo 16. Keskellä joki kaartelee -konsertit Valvegalleriassa sunnuntaina 14.5. klo 14, 15.30 ja 17.