Alkukesän iloisin ilmaistapahtuma Kaikkien Kesäfestari vietetään tulevana keskiviikkona Kuusisaaressa

Kaikkien Kesäfestareilla esiintyvät muun muassa Portion Boys, Liikkuva Laulureppu ja The Southgates.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pääesiintyjä tänä vuonna on pop- ja dance-yhtye Portion Boys. Lisäksi festarilla esiintyvät Nuorten Ystävät ry:n Pönkän Pumppu, Liikkuva Laulureppu ja The Southgates. Valitettavasti Oulun Kärpät on joutunut perumaan perinteisen osallistumisensa tapahtumaan eli heitä ei siis nähdä lavalla tänä vuonna.

Festivaalin vuonna 2005 Tahkokankaalle aikoinaan perustanut muusikko Timo Rautio iloitsee, että tapahtuma on vielä voimissaan ja positiivinen vire ja meininki yhä toteutuu.

”Muistan, että halusin perustaa kehitysvammaisille sellaisen tapahtuman, johon kaikki muutkin voivat osallistua, vammaan tai vammattomuuteen katsomatta. Ettei vammaisia aina eristetä ja järjestetä erillisiä tapahtumia”, hän muistelee.

”Ja ensimmäisenä vuonna pääesiintyjänä oli TikTak, ja kun näin, että yleisössä pitivät hauskaa heidän faninsa yhdessä Tahkiksen asiakkaiden kanssa, niin ajattelin, että jes, ideani onnistui!”, hän jatkaa.

Kuusisaaressa rempasta huolimatta

Kaikkien kesäfestarin tapahtuma-alue on Kuusisaaren tapahtumapuisto, Raatintie 7:ssä. Kuusisaaren alueella on käynnissä peruskorjaus ja se vaikuttaa jonkin verran myös tapahtuman järjestelyihin. Järjestäjät pyrkivät kuitenkin siihen, että korjauksesta aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa tapahtuman kävijöille.

Alueella on esiintymislava, eri toimijoiden toiminnallisia pisteitä, ruokakojuja, vesipiste ja wc-alueen bajamajat. Tapahtuma-aluetta ei ole aidattu ja liikkuminen siellä on omalla vastuulla. Mahdollinen työmaa-alue on aidattu. Tapahtuma-alueella on infopiste, josta saa lisätietoa tapahtumasta ja alueesta. Sieltä voi myös kysyä yleisavustajia.

Tapahtumassa kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen ja esteettömyyteen ja lavan läheisyyteen on tehty inva-alue pyörätuoleja varten. Tapahtuman juonnot tulkataan viittomakielelle. Lisäksi viittomakielen tulkkeja on käytettävissä myös tapahtuma-alueella.

Kuusisaaren tapahtuma-alueen keskellä on nurmikenttä ja sitä kiertää kivituhkalla päällystetty kulkureitti. Ruokakojut, esittely- ja toimintapisteet pyritään sijoittamaan kulkureitin varrelle, mutta osa pisteistä on nurmikentällä.  Esiintymislavan alueella on kivituhkakenttä.

Opas- tai avustajakoiran kanssa vot tulla tapahtumaan, mutta muita lemmikkieläimiä ei voi tuoda tapahtumaan.

Tapahtumaan tulevat tilauskyydit voivat ajaa Kuusisaaren pysäköintialueelle jättämään osallistujat tapahtumaan. Pysäköinti tällä alueella ei ole mahdollista, mutta Kuusisaaren läheisyydessä on joitakin parkkipaikkoja.

Turvallinen tila

Vuonna 2019 Kaikkien Kesäfestari nimettiin vuoden vammaisystävälliseksi tapahtumaksi. Kaikkien Kesäfestarilla noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Festivaalin turvallisemman tilan periaatteet on luotu yhdessä festarikävijöiden kanssa.

Turvallisemman tilan periaatteiden tarkoituksena on varmistaa, että kaikki tapahtumaan osallistujat kokevat, että he voivat osallistua Kaikkien Kesäfestarille niin, että he tuntevat olonsa kunnioitetuksi, arvostetuksi ja turvalliseksi.  

Kaikkien Kesäfestareilla 2023 ei hyväksytä minkäänlaista syrjintää tai häirintää. Tuomitsemme kaikenlaisen ihonväriin, etnisyyteen, uskontoon, sukupuoleen, seksuaalisuuteen, vammaan, ikään ja painoon tai muihin yksilön tai ryhmien ominaisuuksiin perustuvan syrjinnän.

Kaikkien Kesäfestarin järjestävät yhteistyössä Oulun nuorisopalvelut, Caritas-Säätiö, Oulun kehitysvammaisten tuki ry, Nuorten Ystävät ja Ammattiopisto Luovi. Lisäksi mukana ovat OYS kehitysvammahuolto, Kuurojen Liitto ry, Suomen kuurosokeat ry ja Kuuloliitto ry sekä sponsorit ODL, LähiTapiola, Oulun seurakuntayhtymä, Oulun OP, LVI Pitkälä, Hoivatie, Oulun Energia, Rinnekodit, elokuvateatteri Star, Oulun seudun hengitysyhdistys sekä Oulun seurakuntayhtymä ja Seurakuntatyön erityispalvelut. K

Tapahtuman aikataulu:

  • 15.30 Tapahtuma-alue aukeaa
  • 16.10 Pönkän Pumppu
  • 17 Liikkuva Laulureppu
  • 18.15 Portion Boys
  • 19.30 The Southgates
  • 20.30 Tapahtuma päättyy