Kaakkurin koulun elokuvaprojekti vie kesäkuussa Saksaan – katso oppilaiden valmiit elokuvat

Kaakkurin koulun 5B-luokka on tutustunut Valveen elokuvakoulun johdolla elokuvataiteeseen osana 15 maan kansainvälistä elokuvakasvatusverkostoa. Työ huipentuu päätösfestivaaliin Saksassa 5.–7. kesäkuuta.

Koulutus

Julkaistu:

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Vuosi huipentuu 5.–7. kesäkuuta Saksan Weisbadenissa, jonka päätösfestivaaleilla esitetään myös 5B-luokan tekemä elokuva Mystery Nightmare. Mukaan pääsee myös kaksi koulun oppilasta.

Näin Kaakkurin koulun 5B-luokkalaiset kertovat elokuvaprojektistaan:

”Opettajamme ehdotti meille syksyllä elokuvaprojektia Valveen elokuvakoulun kanssa. Innostuimme heti asiasta. Valveen elokuvakoulusta meitä tuli ohjeistamaan Tommi Nevala. Teimme elokuvaprojektia koko lukuvuoden melkein viikoittain.”

”Aloitimme tekemällä ensiksi pieniä projekteja, ja näin valmistauduimme loppuelokuvaa varten. Teimme esimerkiksi kuvan ja äänen hajautuksia sekä pieniä editointiharjoituksia. Vuoden mittaan kehityimme niin elokuvantekijöinä kuin näyttelijöinä aina vain paremmiksi.”

”Opimme lukuisia erilaisia elokuvissa käytettäviä trikkejä ja katseen hajautuksia. Lopputyönä keväällä teimme kolme elokuvaa. Niiden teemana oli centered/decentered eli keskitetty/hajautettu. Projekti koordinoidaan Ranskasta, ja teema tuli sieltä. Tämä tarkoittaa kuvaustyyliä, jossa esimerkiksi tapahtuu kameran ja äänen ristiriitainen hajautus.”

Seuraavaksi esittelemme Mystery Nigthmare -elokuvamme:

”Meidän ryhmään kuuluu Judith, Aada, Matilda, Hulda, Taro ja Ahmed. Elokuvan nimi on Mystery nightmare. Idea elokuvaan tuli, kun vihdoin pääsimme sopusointuun, niin sitten alkoi syntyä hyviä ideoita, jotka sopivat kaikille. Hauskaa elokuvan tekemisessä oli näytteleminen ja hankalaa oli ehkä editointi. Toivomme, että pidätte meidän elokuvasta. Se on nähtävissä tässä alla.”

Seuraavaksi esittelyssä Koulussa tapahtuu -elokuva:

”Meidän elokuvassa mukana ovat Anni, Rasmus, Minttu, Nadja, Oliver, Lilja ja Topi. Elokuvan nimi on Koulussa tapahtuu. Idea elokuvaan tuli Rasmukselta. Elokuvan teossa vaikeaa oli luokassa tehdyt kuvaukset ja hauskinta siinä oli näytteleminen. Elokuva perustuu arkiseen koulupäivään, joka ei ole aivan tavallinen. Päähenkilöt ovat Topi, Rasmus ja Oliver. Sivuhenkilöinä toimivat Minttu, Nadja ja Lilja. Kuvauksesta vastasi Anni. Lisäksi elokuvaan tuli toisesta ryhmästä sivuhenkilöiksi Ahmed ja Taro. Elokuva on nähtävissä tässä alla.”

Seuraavaksi esitteyssä Long Night -elokuva:

”Ryhmämme jäseniä ovat Lotta, Noel, Viivi, Iina, Mayar, Kalle ja Ville. Kuvaajamme oli Noel. Elokuvan editoi Kalle ja Mayar. Näyttelijöinä toimivat Iina, Viivi, Lotta, Ville, Noel, Mayar ja Kalle. Ohjaajana toimi Ville. Elokuvan nimi on Long night. Inspiraatio on saatu James Bond -elokuvasta. Elokuvan tekemisessä helppoa oli editointi. Kivaa oli näytteleminen. Se nauratti kaikkia. Vaikea asia elokuvan tekemisessä oli kuvaus, kun unohdettiin vuorosanoja. Tämän elokuvan voit katsoa myös tästä alta.”

Näiden elokuvien teko oli hauskaa meistä kaikista ja opimme paljon uutta elokuvien teosta. Saksaan elokuvista lähtee Mystery Nightmare. Lisäksi mukaan lähtee elokuvantekijöistä Hulda ja Aada Tommin ja opettajamme Hannaleenan kanssa.