Ylioppilaskunnan soihtukulkue kulkee itsenäisyyspäivänä kauppatorilta Intiön hautausmaalle

Ylioppilaiden soihtukulkue on perinteinen itsenäisyyspäivän tapahtuma. Kuva vuodelta 2017. Kuva: Antti Törmä

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulussa nähdään itsenäisyyspäivänä paitsi puolustusvoimien valtakunnallinen paraati, myös perinteinen yliopiston ylioppilaskunnan soihtukulkue.

Ylioppilaiden soihtukulkue lähtee matkaan kauppatorilta Toripolliisi-patsaan luota itsenäisyyspäivän iltana 6. joulukuuta kello 17.30. Reitti kulkee Rotuaarin kautta Intiön hautausmaalle.

Kulkue pysähtyy kaupungintalon remontin vuoksi viime vuoden tapaan Rotuaarin lavalle, jossa Oulun yliopiston sekakuoro Cassiopeia esiintyy noin klo 17.40. Soihtukulkue jatkaa esiintymisen jälkeen Pakkahuoneenkatua Otto Karhin puiston läpi Hallituskatua pitkin Rautatienkadulle. Rautatienkadulta käännytään Kajaanintielle ja siitä hautausmaan portille.

Hautausmaalla OYY:n hallituksen puheenjohtaja Suvi-Anna Salminen lausuu juhlasanat, ja ylioppilaskunta laskee seppeleen sankarivainajien muistomerkille. Tapahtuma päättyy yhteislauluun Maa on niin kaunis.

Kulkueeseen on vapaa pääsy ja sitä voi tulla myös seuraamaan reitin varrelle. Kulkue vaikuttaa tunnin ajan kello 17.30–18.30 liikenteeseen Oulun keskustan alueella.

Soihtukulkueen reitti.

Lue myös