Vaellussiian lippoaminen alkaa jälleen Oulujokisuistossa – myös yleisöä kutsutaan paikalle

Vaellussiian lippoaminen alkaa Kuusisaaressa lauantaina, jolloin järjestettävässä yleisötilaisuudessa voi myös kokeilla lippoamista kokeneiden lippoajien opastuksella. Kuva: Mervi Haahti

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulujokisuiston vuotuinen vaellussiian lippoaminen ja mädinhankinta alkaa lauantaina 14. lokakuuta kello 16.00. Aikaa kalastamiseen on lokakuun loppuun saakka. Vaellussiian lippoamisen järjestää Oulun Erä- ja Kennelkerho yhdessä Oulun kaupungin ja Oulun Energia Oy:n kanssa.

Lippolupia myydään Kuusisaaressa. Samalla on mahdollisuus vuokrata lippoja, jos omaa välinettä ei ole. Lippoajilla tulee olla kalastonhoitomaksukuitti mukana lippolupaa ostaessaan.

Pyynnissä saadut koirassiiat ja rauhoittamattomat kalat saa pyytäjä omakseen. Naarassiiat on luovutettava vaellussiikavelvoitteiden hoitoa varten mädinlypsyyn.

Perinteinen yleisötapahtuma järjestetään lauantaina 14. lokakuuta kello 10–14. Yleisötapahtumassa vieraat voivat kokeilla lippoamista opastetusti maksutta. Tilaisuudessa on makkara-, kahvi- ja mehutarjoilu. Tarjolla on myös muurinpohjalettuja.

Lippoajat voivat ajaa autonsa Kuusisaaren nokalle lippusiimalla osoitetulle parkkipaikalle. Muiden autolla saapuvien on jätettävä autonsa parkkipaikalle. Kuusisaareen on myös erinomaiset jalankulku- ja pyörätiet.